„Cumpără-ți o viață”: Greta Thunberg îl pune la punct pe influencerul Andrew Tate care o ironizase

29 Dec 2022
„Cumpără-ți o viață”: Greta Thunberg îl pune la punct pe influencerul Andrew Tate care o ironizase

Cunoscut pentru postările sale misogine pe rețelele de socializare, fostul boxer Andrew Tate a provocat-o pe activista de mediu lăudându-se cu colecția sa de mașini sport, scrie Le Nouvel Observateur.

Influencerul britanic-american Andrew Tate a atacat-o direct pe activistă într-o postare pe Twitter marți, 27 decembrie, lăudându-se cu colecția sa de mașini sport. 

„Bună Greta. Am 33 de mașini. Bugatti-ul meu are un motor turbo quad de 8 litri, 16 valve. Cele două Ferrari 812 competizione ale mele au unul de 6,5 l și 12 supape. E doar începutul. Vă rog să-mi dați adresa dvs. de e-mail, astfel încât să vă pot trimite lista completă a colecției mele de mașini și emisiile lor uriașe”, scrie el într-un tweet în care publică cu o fotografie cu el lângă Bugatti-ul lui.

 Fostul boxer profesionist, care a făcut avere datorită criptomonedelor, este cunoscut pe rețelele de socializare pentru publicațiile sale descrise drept „misogine și violente” de „The Guardian”. În unele dintre videoclipurile sale, influencerul explică de exemplu că locul femeilor este acasă, că nu pot conduce și sunt proprietatea unui bărbat. El a fost interzis anterior de pe YouTube, TikTok, Facebook și Instagram pentru încălcarea regulilor acestor platforme privind discursul instigator la ură.

Răspunsul usturător al Gretei Thunberg

Activista de mediu a răspuns într-un mesaj ironic: „Da, mulțumesc că m-ai luminat. Trimite-mi un email la smalldickenergy@getalife.com" (energiedep..mica@cumparaoviata.com)

 

Expresia „small dick energy” este opusă expresiei populare engleze „Big dick energy” care înseamnă, potrivit „the Inrockuptibles”, „un amestec de carismă și încredere în sine, plus capacitatea naturală de a-i face pe ceilalți să se simtă bine. Într-un fel, este opusul masculinității toxice.

Andrew Tate a răspuns doar „Cum îndrăznești?", o referire la un discurs al Gretei Thunberg, pe podiumul ONU la un summit privind clima din 2019. Activista i-a acuzat apoi pe liderii mondiali de „trădare”. 

Oamenii suferă, oameni mor și ecosistemele se prăbușesc. Suntem la începutul unei extincții în masă și vorbești despre bani, și basme ale creșterii economice eterne. Cum îndrăznești?" a spus ea într-o atitudine plină de frustrare și furie.

Alte stiri din Life style

Ultima oră