Cu mult înainte de a se declanșa această pandemie, luna martie a fost desemnată luna de conștientizare a nivelului de stres și a impactului asupra populației. Î
n dorința de a se a armoniza cu această problemă globală care afectează toate categoriile de persoane, Universitatea Johns Hopkins prin intermediul programelor de wellness au demarat un proces de conștientizare a pericolelor care pot apărea în urma supunerii la un nivel de stres foarte mare.
Extrapolând la situația actuală, se încearcă crearea unor măsuri de gestionare a noii realități, a distanțării sociale, a muncii realizate de acasă, a schimbării radicale a vieții trăite până acum.
Essence Pierce, specialist în wellness a celebrei Universități a început să lucreze de acasă din primele zile ale lunii martie și a început să aplice toate teoriile pe care le transmitea cu ardoare în cadrul cursurilor susținute la Universitate în timp ce se lupta să jongleze cu viața de familie, incertitudinii sănătății fizice și a vieții de zi cu zi din sânul familiei din propria casă.
Pierce este o mamă care își crește singură baiatul de aproape 3 ani și locuiește împreună cu mama ei, astfel fiind nevoită să aplice toate tehnicile de recâștigare a calmului interior pe care le preda prin intermediul cursurilor sale.
”Mă împart între metode de a gestiona noile cerințe ale tehnologiei, necesitățile fiului meu și a mamei mele, în timp ce încerc să-mi creez o nouă rutină, în casă și să mă adaptez noilor cerințe ale locului de muncă în măsura în care standardele autoimpuse sunt la cel mai înalt nivel”.
O parte din activitățile realizate de ea: sprijinirea noilor angajați ai Universității și oferirea de tururi virtuale și cât mai multe informații, cursurile pe care le susține de dietă, wellbeing și sătătate psihică sau de manageriere a nivelului de stres au fost realizate de la măsuța de joacă a fiului său.
Aceasta a declarat că acel mediul a ajutat-o să fie mult mai focusată și productivă, împărțind experiența cu fiul său, desfășurând activități în paralel și dezvoltând conexiuni multiple cu acesta. O oportunitate nouă și neașteptată a fost și posibilittatea de a dormi alături de fiul său în mijlocul zilei.
Toate aceastea ne sunt relatate pentru a ne ghida în a descoperi noi metode de adaptare a vieții din zilele noastre, în a ne centraliza atenția spre a rezolva problemele cele mai simple, în a ne adapta circumstanțelor noi și a reuși să lucrăm chiar și cu copiii lângă noi, indiferent de vârsta lor, în a-i coopta în activitatea noastră zilnică și a ne lupta să ne păstrăm sănătatea psihică și fizică.
Studiu realizat de Universitatea Johns Hopkins.