Raport Google: cum arată mobilitatea românilor în ultima lună

04 Apr 2020 | scris de A.A.
Raport Google: cum arată mobilitatea românilor în ultima lună

Google a oferit datele de mobilitate ale cetățenilor din 131 de țări către autorități. Conform companiei americane, astfel oficialii vor fi mai bine pregătiți să răspundă în fața pandemiei de COVID-19. Printre țările studiate e și România. 

Potrivit raportului publicat de Google: românii au stat mai mult în casă și au frecventat mult mai puțin parcurile, cafenele, restaurantele sau chiar și locurile de muncă, după izbucnirea epidemiei de coronavirus și restricțiile drastice impuse prin Ordonațele Militare după declararea stării de urgență. 

Platforma a publicat un raport de mobilitatea populației în perioada 16 februarie - 29 martie, pentru fiecare oraș în parte și la nivelul țării. Datele transmise au confirmat schimbările din viețile tuturor ca urmare a muncii de acasă, a izolării la domiciliu sau restricțiilor date de autorități.

În București, situația demostrează că oamenii au înțeles nevoie de distanțare socială și s-au înregistrat cifre mult mai mici: o scădere cu 85% a activităților de recreere, 50% mai puține drumuri la cumpărături și la farmacie și cu 86% mai puține plimbări în parcuri. Chiar dacă marile parcuri au fost închise în urma deciziei Primăriei Generale, parcurile și locurile de joacă din marea majoritate a cartierelor au rămas accesibile. Călătoriile cu mijloacele publice de transport s-au redus cu 74%.

Conform cifrelor românii stau mai mult în casă, de la începutul pandemiei, comparativ cu țări precum Bulgaria sau Ungaria, unde oamenii au ieșit mai mult din casă în această perioadă de restricții. 

Atât la nivelul întregii țări, cât și în București, datele arată că oamenii au stat mai mult în casă, au respectat măsurile transmise de autorități. Sperăm ca această atitudinea a noastră să ajute la limitarea pandemiei și, astfel, vom putea să ne întoarcem la viața noastră de până acum.

Alte stiri din It

Ultima oră