Facebook lansează o aplicație de speed dating. Cum să-ți găsești jumătatea mai rapid, prin video dating cu oameni de treabă

19 Apr 2021 | scris de I.D.
Facebook lansează o aplicație de speed dating. Cum să-ți găsești jumătatea mai rapid, prin video dating cu oameni de treabă

Gigantul social media a început testele pentru o aplicație de speed-dating în format video numită Sparked, dezvoltată de grupul NPE Team, o divizie care aparține de Facebook și se ocupă cu crearea unor aplicații experimentale.

Aplicația necesită un cont de Facebook pentru a fi utilizată și este descrisă ca „video dating cu oameni de treabă”. Duce lipsa unor funcționalități precum swiping (întâlnită pe Tinder), DM-uri, sau profiluri publice și poate fi utilizată gratuit. Practic, singurul fel în care utilizatorii vor putea intra în contact pe Sparked va fi prin întâlniri video, care vor dura patru minute. Dacă cele două persoane se vor înțelege și vor avea o experiență pozitivă, va exista posibilitatea unei a doua întâlniri, de 10 minute, în cadrul căreia vor putea și să își schimbe informațiile de contact pentru a putea vorbi pe alte platforme precum iMessage sau Instagram.

Interesant este că Sparked ia foarte în serios tema de „bunătate” (kindness). La înregistrare, utilizatorii sunt nevoiți să scrie ce consideră că îi face să fie o persoană bună, iar răspunsurile lor vor fi „verificate de o persoană care lucrează la Sparked”, înainte de a primi aprobarea de utilizare a site-ului. Utilizatorii trebuie să aleagă și dacă vor să se întâlnească cu bărbați, femei, persoane non-binare sau trans.

Interesant este că utilizatorii nu pot folosi încă aplicația oricând doresc, ci trebuie să aștepte organizarea unor „evenimente”, care sunt distribuite pe orașe și se organizează la o anumită oră, necesitând înscrierea utilizatorilor. Cei de la The Verge au observat un astfel de eveniment în Chicago, cu 47 de persoane înscrise.

Momentan, nu există o versiune a aplicației în App Store sau Google Play, însă acest lucru este posibil să se schimbe până când vor fi organizate așa-numitele evenimente.

Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat existența aplicației și a numit-o un „experiment timpuriu”, menționând că aceasta se află doar într-o „perioadă de beta testing”.

Dacă va fi lansat, Sparked ar deveni al doilea produs destinat întâlnirilor al celor de la Facebook, după Facebook Dating, care este integrat în aplicația principală Facebook și a fost lansat inclusiv în România anul trecut.

Alte stiri din It

Ultima oră