Medic român: ”Nu crezi în COVID? Hai cu noi la terapie intensivă, fără mască şi respiră profund. Ne chemi tu când te apucă”

14 Iul 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Medic român: ”Nu crezi în COVID? Hai cu noi la terapie intensivă, fără mască şi respiră profund. Ne chemi tu când te apucă”

Fiecare zi care trece din această pandemie aduce epuizare și frustrări pentru reprezentanții corpului medical, confruntați nu doar bolnavii, ci și cu ignoranța oamenilor. Din ce în ce mai multe voci se ridică din rândul medicilor la adresa adepților teoriilor conspirației și celor care voit ignoră orice regulă sanitară.

Simin Aysel Florescu, medic primar în cadrul spitalului „Victor Babeş”, a publicat pe contul de Facebook un mesaj dur adresat celor care nu cred în existenţa noului coronavirus. 
 
„Nu crezi în Covid. Ok. Nu crezi că trebuie mască. Ok. Pai atunci hai cu noi în terapie intensivă, lângă vreo 2 bolnavi din ăştia închipuiţi, care se fac ca au Covid. Intri fără mască (că e inutilă, zici, nu?), şi stai acolo 10 minute, timp în care respiri profund”, a scris aceasta pe contul de socializare. 
 
Ea a descris totodată chinurile prin care trec bolnavii ce sunt deja intubaţi „care se zbat sa tragă aer în plămâni, cu disperarea unui om care se îneacă”. 
 
Iată mai jos postarea medicului de la „Victor Babeş”:

„Nu crezi în Covid. Ok. Nu crezi ca trebuie masca. Ok. Pai atunci hai cu noi în terapie intensiva, langa vreo 2 bolnavi din ăştia închipuiţi, care se fac ca au Covid. Intri fara masca ( ca e inutila, zici, nu?), si stai acolo 10 minute, timp în care respiri profund. Langa bolnavii care nu au Covid. Aia care stau cu masca de CPAP sau sunt intubati. Aia care se zbat sa tragă aer in plamani, cu disperarea unui om care se îneacă....

Aaa, parca e altfel decât în piaţa Victoriei, unde te caţeri pe lăzi si urli aiurea, nu? Asa, respira aaadaaaanc, trage aer în piept, da-l afara.... ....poate mai si tuşeşte careva pe langa masca de CPAP....
 
Asaaaaa, acum aşteptam 6-7 zile..
 
Ne chemi tu când te apuca....cum ce, Covidu ala care nu exista. Ai curaj? ....ca la vorbe sunteti meşteri toti.....doctori sunteţi toţi....incredibil”. 

"Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea să facem experimente pe el", a declarat pentru opiniatimisoarei.ro directorul Spitalului Victor Babeș, Cristian Oancea.

Ieri mai erau 7 locuri libere la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, unde lucrează și dr. Virgil Musta.

"Ne ajutam cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau ușoare. La noi, Terapia Intensivă este plină (...) sunt pacienți care cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos. Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea să facem experimente pe el. Din păcate, acum este la Terapie intensivă și nu putem decât să îi dam tratament suportiv", a declarat directorul spitalului, Cristian Oancea.

"Suntem dezarmați. Toată munca noastră s-a dus pe apa Sâmbetei. (...) Nu mai avem arme. Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța și cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea", a subliniat medicul.

"Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Avem pacienți relativ tineri, între 50 și 70 de ani", a adăugat Cristian Oancea.

Până ieri, în Timiș au fost raportate 607 cazuri de coronavirus.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră