"Geoană a pierdut de fraier alegerile"

25 Apr 2010
Într-un interviu neconvenţional cu Marius Tucă, primarul general al Capitalei Sorin Oprescu face o analiză "politico-administrativă" a ultimilor doi ani.

● Domnule primar general stăteam şi mă întrebam aşteptându-vă la care dintre întâlniri nu o fi întârziat niciodată Sorin Oprescu? Şi primul răspuns care mi-a venit: la cea cu viaţa.
● Domn'e eu am fost prezent. Atunci când s-a strigat Oprescu am ieşit. E adevărat că era trei jumate noaptea, da când m-au strigat prezent eu am ieşit.

● La trei jumate a fost?
● Da, la trei jumate spre dimineaţă.

● S-a rupt apa, cum a fost?
● Atunci a născut. Mama a născut acasă că, na,  erau alte vremuri. Cartierul era patriarhal, naşterea, am înţeles de la mama,  că nu a fost aşa grea. Cu zgomot mare, cu emoţiile de primul copil. Sigur şi cel mai deştept. Noi suntem doi, dar ăla mare e mai deştept.

● Deci asta a fost prima şi ultima întâlnire la care nu aţi întârziat. Întâlnirea cu viaţa.
● Da, întotdeauna mi-am pus problema cu întârzierile astea... Sigur că le-am scuzat sau au încercat să mi le scuze ceilalţi, dar am încercat să respect oamenii, nu numai personalităţile, şi să ajung la timp. 

● Dar eu ma gândesc la întâlnirile de amor şi cum stăteau fetele pe la colţul  străzii şI vă aşteptau. Cred că se spânzurau. Aşteptau şi ele 5 minute, o jumate de oră... 
● Câteodată încurcam colţurile şi ceasurile de la Univesitate. Şi uitam. Mi-aduc aminte că eram şi foarte tânar şi îmi începusem viaţa ca să zic aşa. 

● Viaţa  sexuală sau viaţa...?
● Cu schiţele de amor. Mi-aduc aminte când am venit o dată de la spital şi eram atât de obosit încât am adormit. Dar am adormit în timp ce se întâmplau lucrurile şi m-am trezit jos. M-am trezit aruncat pe covor şi nu ştiam unde mai sunt. Am văzut în faţa ochilor o masă întreagă  ... Era covorul. Şi a doua  chestiune nejustificată care iarăşi a provocat o ruptură prietenească a fost faptul că încercam să mă uit la meci  televizor în timp ce credeam eu că ...

● Se marca într-un singur loc...
● Mi-a surprins privirea şi interesul pentru meciul de acolo. A fost aceeaşi schemă numai că m-am apucat bine de tăblia patului să nu mă arunce.

● Domnule Oprescu, or nu cumva dvs aţi candidat la preşedinţia României? 
● În viaţa mea a trecut ca un episod atât de fugar, culmea e că întrebările au fost după, nu înainte, înainte erau doar încurajările...hai pe ei. A fost ca în bancul cu furnicile care erau supărate că trece ca măgarul elefantul şi calcă peste ele, şi au spus : "ne suim toate în pom, şi când trece elefantul  sărim pe el şi îl strângem de gât". Şi s-au hotărât toate mii câte erau şi s-au suit în palmier, a trecut elefantul... a dat ăla de două ori din urechi au căzut toate, a mai rămas una singură sus... şi alea toate au început să strige:  "Aşa, strânge-l de gât!". Cam aşa s-a întâmplat şi la mine, m-au acoperit cu problemele politice, şi eu acum, după o privire retrospectivă, nu aş avea de ce să mă bucur că au ajuns la vorbele mele. Au ajuns la vorbele mele. O să spun de o mie, de 5000 de ori. Au ajuns la vorbele mele. Amestecul  brutal al politicului în ceea ce înseamnă învăţământ, medicină..şi am şi exemplu, pot să şi dovedesc.. Din ce în ce mai mulţi oameni vin şi îmi spun..dar sună aşa..câteodată a prohod...Dar le-am zis mai termina-ţi- vă că nu am murit.. E ca în bancul ăla..nu va bucuraţi că nu are.Vin şi îmi spun : "Câtă dreptate ai avut". ăştia mă bucură. Vasăzică ăştia m-au ascultat. Şi-au însuşit lucrurile astea după ce au trecut prin filtrul cortical. Pe  alţii nu îi interesează pentru că s-au obişnuit aşa. Politicul e ca un rău . Dar e unul necesar.

● Vă caută ăştia cu prohodul?
● Nu ăştia sunt sunt pesimişti. Pe ăştiă dacă îi asculţi îţi vine să îţi tai venele. Să te duci în baie să te omori. Nu îi mai ascult. După primele 5 minute găsesc că am o problemă că trebuie să ajung undeva şi plec dracului de pe stradă.La mine sistemul e aşa. Seara când vin acasă la 11.30, 12, toţI, domn'e stăteau pe stradă, parcă eram în filmele cu gangsteri....La început au fost asfaltatori, apoi au fost closetangii..

● Deci prima dată asfaltatorii 
● Da, veneau şI spuneau:"  Domn'e am auzit că vreţi să ne scoateţI". Că până să ajung la toţi, să parcurg situaţia, să văd ce avem de plătit, până să mă lămuresc eu cu ei, erau în faţa casei şi începeau..."Domnule primar...daţi-ne domne banii"..."Care bani domne, că eu am doar două săptâmâni în funcţie".  "Banii ăia care ni i-a promis"... La un moment dat l-am sunat pe Videanu; "Nu puteai să faci tu treaba asta?".În sfârşit..am stins datoriile

● Şi ăia cu WC-urile?
● Ăia m-au luat şi la mişto. Le-am oprit 25 de milioane de euro, ultima  plată, şi erau supăraţi, normal, dar aveam dreptul la îndemână, pentru că mă dusesem, umblasem,  le-am zis: "Mă băieţi, nu se poate, e bătaie de joc..uite aşa..aşa"...S-a închis discuţia, nu a mai zis nimeni nimic. Şi de anul nou m-am trezit la uşă, la cabinet, cu ei. Au venit băieţii în toată splendoarea, cu şeful de firmă cu tot, au venit să îmi spună "La mulţi ani", un gest frumos, bravo, să deschidem o sticlă de şampanie..Le-am zis: "bă am impresia că voi faceţi mişto de mine".."De ce?", întreabă ei..."Păi uite tocmai v-am oprit banii ăştia".. M-am apucat să fac licitaţii pentru toate şcolile. Şi am chemat pe toţi..întrebam: "mă tu ştii vreun constructor? Cheamă-l să vină la licitaţie". Şi am avut surpriza plăcută să vină 295 de constructori care au participat la licitaţie. Şi am avut pentru prima dată în viaţă şi o mare satisfacţie că după ce s-a terminat licitaţia, s-au anunţat câstigătorii. Au câştigat 40, că erau pe tranşe,40 de pachete de şcoli. Am avut surpriza să constat că nu a fost nici o contestaţie.

● Şi acum cine vă mai aşteaptă pe la colţuri?
● Acum au cedat nervos. Sunt ăia care şi-au terminat lucrările şi nu au mai luat în continuare, fie că nu s-au prezentat, fie că au venit alţii, au venit din toată ţara.. De exemplu am fost la nişte şcoli şi am găsit lucrători de la Râmnicu Vâlcea, din Odorheiul Secuiesc, îţi scoţi pălăria domn'e..

● Nu mai e o categorie aparte acum..
● Nu, s-au amestecat, dar dorinţa mea e de verificare a lucrărilor. Dar e puţin mai greu că sunt furcile caudine legale.
● Ca să ne întoarcem la candidatura la funcţia de preşedinte al României. De ce?
● A fost o experienţă.

● Au fost atâtea discuţii, şi nu mai e nici un secret din asta, şi până în ultima clipă aţi spus nu.
● Da. În ultima clipă m-am hotărât, pentru că am luat totul în foarte serios, pentru că m-am dus în ţară, am întrebat aproape toate categoriile de oameni, m-au încurajat. Am crezut cu tărie şi cred şi acum că mulţi aveau încredere în ceea ce spuneam, şi nu mint când spun ceea ce spun, că politicul nu trebuie să se amestece. Dar am văzut încă o dată ce înseamnă polarizarea fantastică a poporului ăsta, şi efortul pe care îl fac când se confruntă. De fapt, oamenii se confruntă cu lipsurile, cu durerile lor. 

● Dacă ar fi să mai candidaţi încă o dată  acum, având în vedere ceea ce s-a întâmplat, aţi face-o?
● Nu ştiu. În momentul ăsta nu ştiu. Dar ştiu un singur lucru, că după doi ani de zile au început să se rodeze oamenii şi să meargă proiectele.

● Spuneţi-mi, având în vedere experienţa asta de care vorbeam, mai vreţi să fiţi preşedintele României, sau nu?
● Deocamdată vreau să fiu primarul României, şi am să fiu primarul General al României. Sigur că am discutat cu foarte mulţi, pistolul de pe vremea lui Năstase pe care i l-a pus la tâmpla primarului general de atunci, s-a descărcat pe mine acum, aiurea, mă trezesc că pac!, dintr-o parte, nu aveţi voie, pentru că acolo dă autorizaţie de construire primarul X. Nu pot să trec pe teritoriu până ce nu anunţ armatele, armatele se uită cu un mare semn de întrebare..

● În continuare România e un fel de feudă cu tot felul de voievozi..
● Da. Cu şapte bugete. Fiecare face ce vrea..

● De ce credeţi că a pierdut Mircea Geoană alegerile, sau de ce a câştigat Traian Băsescu?
● De fraier a pierdut. Niciodată în România nu o să se mai vadă o coaliţie atât de puternică. Două coaliţii care se confruntă. La un moment dat aveam impresia că şi Mircea Geoană, şi Traian Băsescu sunt în afara jocului. Era pur şi simpu la unii dorinţa de a a schimba, la alţii dorinţa de a păstra. Din dorinţa de a schimba ieşeau scântei, şi ăştia se uitau la artificii. Dar erau scântei. Şi probabil că una din astea l-a ars şi pe Geoană. Dar niciodată nu o să mai vedem atâta polarizare. Sper din tot sufletul să nu mai fie. 

● Şi Traian Băsescu de ce a câştigat? Care a fost atuul lui?
● Rămâne în continuare, daca vreţi charisma pe care o are şi ăsta nu are frică să intre între oameni.  ăsta intră între oameni.

● Păi şi ce, dumneavoastră nu intraţi?
● Nu, nu mă compar eu... Nu aţi văzut la Iliescu cum e? ăsta parcă e programat, cum i-ai dat drumul se duce direct la ei, vorbeşte cu ei. Mă gândesc la Năstase, avea o jenă de a pupa o bătrânică.. imediat poporul simte când o faci natural. Năstase nu vroia să o facă natural şi îşi dădea seama de chestiunea asta, şi poate că avea o uşoară jenă. Nu frică. Era jenat.

● Ce relaţie mai aveţi cu Traian Băsescu?
● Instituţională.

● Asta cum mai e.. Instituţională?
● Domnule preşedinte, am nevoie să mă sprijiniţi în următorul lucru, pentru ca aveţi un cuvânt de spus.

● Şi vă sprijină?
● Domnule, până acuma a fost mai mult fair-play. Când a spus că "nu cred că pot", şi nu este părerea mea, a fost nu.

● V-a cerut vreodată ceva?
● Niciodată. Băsescu nu mi-a cerut niciodată absolut nimic.

● Spuneţi-mi când l-aţi consultat ultima dată pe Ion Iliescu?
● A fost cu ani în urmă, şi îmi aduc aminte cu plăcere că din cauza rezultatului obţinut, a ieşit profesorul ăla francez din cutia lui de acolo,după ce îşi făcuse controlul, şi a zis .."Bă ăsta va îngroapă pe toţI"..

● Ce relatie aveţi cu PSD-ul?
● Cu oamenii am relaţii, cu unii dintre ei..

● Mai mergeaţi la o fleică la restaurant cu Mitrea, cu Diaconescu?
● Cu cu autistul ăla Diaconescu ce să vorbesc..., cu Mitrea am fost chiar i-am mai cerut sfaturi. Mitrea e liniştit, nu a fost frământat.

● Cu Ponta aţi vorbit de când a devenit preşedinte?
● Sigur că da, am vorbit de vreo două- trei ori. A spus că e greu. Îi ştiu şi eu pe ăia, şi broasca ţestoasă dacă bagă capul nu ai ce să îi faci..Dansezi cu ei pe acolo, mai apeşi, mai...

● Dar cine conduce PSD-ul de fapt?
● Dracu ştie. Eu stau lângă ei să văd cine îl conduce?

● Dar nu ll conduce Ponta?
● Sorin Oprescu:Ponta începe să se impună, pentru că e om serios. E serios în ceea ce face, e serios în ceea ce zice.

● Dar nu e prea mic pentru un partid aşa de versat?
● Toată viaţa mea nu am auzit decât chestia asta:"Domnule Oprescu, nu e momentul". Dar cand e momentul domn'e, când voi avea 70 de ani?

● Eu mă gândeam dacă nu e prea mic pentru un partid aşa mare. Nu i se spunea micul Titulescu?
● Aşa mare e pentru unii dintre ei care s-au golănit.

● Să îşi plătească datoriile, că sunt datori vânduţi.
● Da, aici era supărat. Şi dacă la asta se adaugă şi experienţa de procuror.

● Nu vă întoarceţi în PSD?
● Nu. Îmi ajunge simpatia oamenilor. Vin ăştia lângă mine. Nici nu mi-a trecut prin cap. E aşa de plăcut să vină la tine ăştia să îţi strângă mâna, să îţi zică: "bă suntem lănga tine, bă ţinem cu tine".Ce motiv mai frumos de atât?Mai ales că oamenii văd, că stiu că nu m-am bagat în ...

● Nu vă mai încântă PSD-ul...
● Nu. Poate că am fost dezamăgit prea mult. Îl respect pe Ion iliescu.E talentul lui. Când îl vezi aşa în picioare, nici nu zici că ar putea fi programat. La mulţi am văzut. La unii săracii li s-au mai consumat bateriile.

● Ce credeţi despre aşa-zisul partid al independenţilor?
● Acolo sunt mii de doctrine, pentru că fiecare are câte o doctrină.Până atunci când o definitivează se cheamă independentţi. Dar totuşi ăia sunt oameni de partid, nu sunt nişte terchea- berchea, degeaba au încercat să îi minimalizeze.Toţi au experienţele lor, pozitive, negative.

● Când preluaţi conducerea partidului independenţilor?
● Eu? Ce să caut eu acolo?Eu sunt independent în ţara independenţilor. Aşa vin aia la mine să îmi ceară o aprobare:" Daţi-mi şi mie domnule o aprobare că eu sunt cântăreţ ambulant independent". "Sigur că da, ia cântă. Habar nu are, nu ştie să cânte.

● Deci nu sunt independenţi?
● Ba da, dar ei în independenţa lor îşi creează o independenţa generală şi la un moment dat trebuie să scoată o doctrină din asta să spună, noi suntem independenţi, dar..

● Lumea spune că ăsta ar fi partidul lui Băsescu.
● Ei, na. Astea sunt speculaţii. Nu îl văd eu pe Oprea. Îl cunosc foarte bine. Oprea are o mare calitate. Nu se lipeşte de scaun, nu se lipeşte de funcţii. ăstuia  dacă îi sufli în iaurt, se scoala şi lasă locul. Cunosc şi eu , unele lucruri, sigur, verificate de timp, el a avut într-adevăr puterea să se opună la multe chestii pe care au încercat să i le bage pe gât. Ma refer la momentul când erau în coaliţie cu PDL-ul.

● Păi cât a fost ministru? Două zile şi două nopţi.
● Sorin Oprescu:Da, două zile şi două nopţi, dar lui Oprea i se întâmpla ziua, lui Geoană i se întâmplă noaptea.

● Mai sunteţi independent?
● Da. Şi încerc să ţin un echilibru între ceea ce înseamnă amestecul politicului în administraţie. Să nu fie brutal. Pentru că din păcate unii au învăţat numai lecţia măgăriei.

● Să mergem la Primărie. Totuşi independenţa asta a dumneavoastră ţine de primărie. Nu vă e teamă că o să vină la un moment dat unu şi o să vă zică: uite-l şi pe ăla cu autostrada suspendată?
● Nu. Pentru ca ma apuc si o fac.Eu urmaresc ce le-am promis oamenilor si ceea ce fac.
● Şi autostrada? Când încep lucrările?
● Eu aş vrea să o încep anul asta.

● Vedeţi că a început şi Boc una.
● De aia am şi lăsat-o mai încet cu vocalizele. Am văzut o chestie pe care am apreciat-o. Am văzut la televiziuni ştirea că avem autostrada suspendată. M-am gândit, iar mă iau ăştia mă tăvălesc acum.. Dar avem o autostradă suspendată de la contract. Era vorba de Comarnic. 

● Când se va turna prima dală de beton?
● În septembrie. Am promis, vă iau lângă mine. Acum stau şi negociez, pentru că acum nu poate fi decât o firmă puternică. Am găsit firmele, dar fiecare au nişte pretenţii pe care nu le pot aproba.

● Dar vin chinezii, sau ceva de genul acesta?
● Chinezii au lăsat-o mai moale, de vreo câteva luni de zile, din ce motiv nu ştiu. Au avut şi ei problemele lor, cu cutremurul, desigur. Dar mă duc la Shanghai acum la expoziţia mondială şi o să văd.

● Şi când se va şti cine va fi constructorul?
● O să ies atunci cu ăla de mână.

● Dar când se va şti?
● Păi vreau să mă asigur că vine, şi nu pleacă după 3-4 zile.

● În aprilie? Mai?
● Peste o lună sunt doi ani de când am mandat.

● Bun. Ştim asta. Dar când se începe?
● În septembrie.Toată lucrarea costă un milliard şase sute de milioane de euro. Am împărţit lucrarea în segmente, pentru că dacă nu reuşesc să trezesc interesul marilor companii..

● Câţi kilometri are?
● În total 49,6 km. Practic înconjoară Bucureştiul, pe un inel, dacă vreţi mai median decât e inelul median. Acum a mai fost o chestie care m-a ţinut un pic pe loc,dar pentru mine câteva luni înseamnă mult, pentru ei înseamnă puţin, nu se stabilise locul de intrare în Bucureşti. Îl stabiliseră pe Petricani, şi mă mutam şi eu cu proiectele. Că trebuie să fie logic Altfel, intrarea în Bucuresti se ducea între uliţe. Pe Fabrica de glucoză, Dimitrie Pompei  şi Pipera. Şi am început să fac Pipera, să o pregătesc, am terminat podul prin eforturile lui Onţanu şi al comunei Voluntari, în special al lui Pandele. Şi atunci autostrada care vine de la Ploieşti se va vărsa în cele trei căi. Am supralărgit şoseau Pipera.

● Şi dacă nu se face autostrada?
● Se face autostrada. Eu mi-am luat marja de siguranţă şi am început să amenajez străzile astea pentru circulaţia de la sol. Iar circulaţia aeriană o fac la dreapta către autostrada mea suspendată.

● Şi câţi kilometri faceţi în doi ani?
● Păi dacă eu mă duc la un 14-17 km.

● Aţi câştigat alegerile cu 17 km de autostradă.
● Da ,pentru că lumea are încredere ca în România se fac autostrăzi, şi chiar o să îi fac.

● Bordurile au fost rezolvate de Videanu, câinii au fost rezolvaţi de Băsescu.. Dumneavoastră ce v-a mai rămas de făcut?
● Mie nu prea mi-a mai rămas nimic de făcut, de acţionat de fapt, că de făcut am o mulţime de făcut. E adevărat, şapte sectoare, şapte bugete. E pistolul de pe vremea lui Năstase. Atunci a dat ordin şi s-a încărcat pistolul şi s-a făcut Legea 215, a făcut-o Cozmâncă de aşa natură de şi acum îmi şuieră gloanţele pe la ureche.

● Ce înseamnă asta?
● Asta înseamnă că primarul general de atunci trebuia să devină o mazetă. La un moment dat patrimoniul nu puteai să-l inventariezi dintr-un simplu motiv: că datele câteodată erau eronate, sau de cele mai multe ori, Legea 18 era la îndemâna sectoarelor, şi acuma sunt în judecată cu dânşii, pentru că iarăşi unele sectoare au dat pe lege terenuri. Un singur sector care nu a dat nici un pământ pe Legea 18 este Sectorul 5, în rest toate sectoarele au dat.

● Şi inventarierea patrimoniului
● Inventarierea patrimoniului am făcut-o, acum vin şi fac şi expertiza pentru a evalua asta pentru că nimeni dintre toţi primarii care a fost primar după '90 nu a fost interesat . După aia eu am inteles de ce nu i-a interesat. Pentru că la români proprietatea e sfântă daca e a ta. Dacă e a statului, da-o în ma-sa, hai să o luam. Şi atunci au fost nebunii de genul asta, nebunii care au generat contorsionări sociale.

● Dar de ce nu modificaţi legea?
● Păi am făcut un proiect de lege acum, sunt vreo trei proiecte, dar toate au un iz puternic politic. Guvernator, primar general, guvernator care se subordonează, nu se poate. Şi atunci singura soluţie care-mi rămâne e ca poporul bucureştean să-şI aleagă primarul general, iar primarul numeşte şi consiliul, aprobă sau validează sau nu- propune din nou dacă nu validează - responsabilii de arondismente. Tot unităţi teritoriale, dar se numesc arondismente. Aceştia sunt numiţi de primarul general şi aprobaţI de consiliu. E democratic.

● De când va fi?
● Eu sper cât de curând. Bine, de la alegerile care vin, din 2012.

● Cei de acum sunt primari până în 2012.
● Sigur, până în 2012.

● Şi trebuie să treacă prin Parlament
● Păi este o lege a Capitalei. Pentru că are specificul ei Capitala. Nu că suntem noi mai cu moţ. ...

● Cu salubrizarea..
● Domn'e salubrizarea a plecat la sectoare tot atunci în anii ai în care va vorbesc. Sigur că în mare parte ea a mers. Nu pot să spun ca Bucureştiul nu e curat. Însă există o discriminare. Unii au avut firme de salubrizare, unii nu au putut să le platească. Nu au putut să le platească pentru simplu motiv că veniturile Sectoarelor erau foarte mici. Vorbesc de Sectorul 5 că nu am nici o problemă. Nu poţi să-i condamni pe cetăţenii aceia să nu aibă când e lipsa asta de bani, străzile curate, bulevardele deszăpezite.

● Deci nu e Vanghelie de vină.
● Nu.

● Dar cine?
● Lipsa de bani.

● Şi atunci care e soluţia?
● Soluţia e să respectăm legea, licitaţia să se facă la Capitală. Vrem să facem licitaţie internaţională , să participe toţi la această licitaţie, se împarte pe sectoare. O treime plăteşte Capitala, o treime plătesc sectoarele . Şi dacă faci tu licitaţia...

● Primăria Capitalei să faca licitaţia pentru toate sectoarele?
● Toate sectoarele, şi în acelaşi timp, dar separat să se facă licitaţie pentru deszăpezire...

● Păi  şi or să vrea primarii de sector să se întâmple asta ?
● Primarii de sector nu vor. "Băieţii deştepţi" s-au şi băgat acum repede cu o lege în Senat ca să o malformeze pe asta  în vigoare acum şi au adăugat "şi primarii de sector". Primăria generală  a Capitalei face licitaţia şi primarii de sector. Păi ne întoarcem iar la aceeaşi stare de lucruri.
● Apropos de asta am avut cea mai lungă iarnă cu cea mai multă zăpadă, dar până la urmă aţi scos-o la capăt cu bine.
● Da

●  Chiar aţi reuşit să faceţi uitată zicala aia a lui Băsescu "iarna nu-I ca vara". Cum s-a putut totuşi?
● Prin dispoziţie de primar au trecut toţi la comanda mea, commandă unică. Poate nu am fost viteji pe planurile şi programele făcute pe aleile din spatele blocurilor. La ora 12 nu se putea interveni că poliţia mi-a raportat că sunt în mers un milion de maşini. Noaptea am intrat la 6.30-7 nu se depusese foarte mult, dar se depusese. De a doua zi dimineaţă s-a putut circula în condiţii onorabile, civilizate 

● Dar nenorocirea a fost cu gropile. Cu deszăpezirea aţi stat bine...
● Gropile...

● Suntem singura ţară din lume care după deszăpezire ne trezim cu gropile astea apocaliptice. 
● Da, m-am "liniştit" putin când am vazut într-un raport de la drumarii din Germania, după iarna asta, 40% din şosele erau pline de gropi.  

● Şi asta vă linişteşte puţin.
● Nu, am zis cu ghilimele. Se întâmplă şi în altă parte. Deci am chemat toţI profesorii din ţara profesorilor, de la construcţii, am luat şi analize bitumului. Concluzia este una singură: apa care zace pe caldarâm pentru că gurile de canal erau înfundate cu gheaţă, deci nu mai erau decelate, apa care vine dinăuntru pe străzile nerefăcute niciodată, de la ţevi, penetrează asfaltul şi superior şi inferior.

● Apa? Dintr-o apă mică aşa...
● Nu vă vine să credeţi, dar asta este. Mai mult decât atât .Bitumul românesc pe care îl folosesc ei este prost. 

● Bun, dar atunci de ce nu se erodeză când plouă, pur şi simplu, nu e tot apă?
● Nu, aici e vorba de acţiune permanentă. 

● Apa care bălteşte pe străzi ...
● Da, şi sigur sunt strazi încă nereabilitate pe ţevi. Chestia cu substanţele care corodează e o poveste. Vă anunţ că Germania importă în fiecare de la noi  aproape 300 de tone de sare ca să dea pe autostrăzi.

● Da, dar noi nu avea bani nici de sare.
●  Vreau să vă spun  au fost zile în iarna asta în care am acţionat cu sare, pentru că eram depăşiţi de minusul de grade, şi nu s-a întâmplat nimic.

● Ce facem cu piatra asta cubică? M-am săturat că de 20 e ani se invocă faptul că aceasta piatră cubică este istorică 
● Este o dorinţă a fostului primar al anului 2002-2003. A fost o dorinţă de care n-am ştiut, am preluat-o din acelaşi respect pentru oameni, pentru a nu cheltui de două ori mai mult. Am cerut aprobarea Ministerului Culturii ca să asfaltăm, este pe cale să o dea, ei sunt monumentalişti, sunt artişti ..

● Despre ce străzi e vorba ?
● E vorba de general Prezan, Charles de Gaulle, pâna la Parcul Bordei  .. 

● E dezastru
● Sper ca ministrul să-mi dea voie pentru că văd că mă costa jumătate din ea în condiţiile astea şi să termin cu 6 luni mai devreme.

● Şi când vă propuneţi să faceţi asta?
● Pai încep acum.

● Să asfaltaţi?
● Da, până acum am stat în reclamaţii.

● Când vor avea loc  licitaţiile pentru salubrizare?
●  Ei acum le ţin pe loc. Eu am făcut mecanismul ăsta, m-am prezentat la Ministerul de Finanţe pentru că şi statul e participant la partea de curăţenie, într-adevăr într-o cantitate mică. Ei sunt de acord cu treaba asta, am făcut observaţiile pe lege pentru că nu ne mai întoarcem iar înapoi cu 20 de ani cu licitaţiile ca fiecare sector cu problemele respective. Eu  sper ca domnii senatori, fiindcă legea e în Senat acum, luni să le ia în discuţie, să facă corecturile necesare în legea aia  pentru că dacă începem iar cu adăugatul cu "şi primarii de sector" nu facem altceva decât să facem legi care contravin altor legi.

● De ce ridicaţi maşini dacă nu aţi făcut parcări?
● Nu am ridicat nici o maşină. Este un proiect prin care doresc ca municipalitatea să aiba la departamentul de parcări şi departamentul  de ridicat maşini. 

● De ce sunt ridicate maşini de către firme care nu au nici o legătură cu Primăria?
● Pentru că asta a fost dorinţa voievozilor care şi-au făcut firme de ridicat maşini. 

● Daţi domne câteva nume de voievozi dintr-ăştia...
● Toţi domne şi-au făcut . Trei sectoare şi-au făcut:  Sectorul 3, Sectorul 6 şi vad ca acum l-a mincat in fund si pe Piedone şI şi-a făcut şi el o din asta.

● Şi ăştia sunt voievozii?
● Nu, toţi sunt voievozi. Da, bine ăştia sunt cneji, ăilalţi sunt voievozi

● Cneji?
● Da, cneji şi voievozi, dar le-am spus cneji şi s-au supărat pe mine. Au spus că îi insult. Nu ştiu de ce. Doar boier Chiliman înţelege . Ei probabil nu pricep treaba asta.

● Deci vreţi să faceţi un serviciu centralizat.
● Da, un serviciu centralizat, un serviciu care sa nu coste cit costa acum  pentru că asta e uşor bătaie de joc şi care se adresează măgarilor care aşează maşina în intersecţie şi pleacă. Şi pentru a nu se mai întâmpla abuzuri din astea sunt sub controlul Primariei şi atunci cetăţeanul vine şi spune: " Domnul primar general sunteţi nişte măgari pentru că mi-aţi luat maşina pe care eu în mod justificat am lăsat-o în faţa magazinului"

● Deci vreţi să faceţi dreptate.
● Da, chestia asta îi supără pe mulţi.
● Ce vrea cetăţeanul de la primarul general, domnule Oprescu?
● Să trăiască în oraşul ăsta, nu doar să locuiască.

● Asta mi-aţi spus-o şi acum doi ani. În ce măsură s-au schimbat lucrurile de acum doi ani? În ce măsură cetăţeanul mai mult trăieşte decât locuieşte?
● Eu am încercat ca vara să aibă la dispoziţie aer condiţionat în autobuze, să vină la timp, în unele părţi am reuşit, în unele nu, tramvaiele să sosească  la timp, am terminat liniile de tramvai începute de trei ani, sunt toate în funcţie cu excepţia Tunariului, am încercat să mă pregătesc pentru a putea să cumpăr tramvaie noi, dar abia anul ăsta reuşesc să o fac. Nu pot cumpăra tramvaie de ultimă generaţie pentru simplu motiv că un tramvai  costă 2,5 milioane de euro şi atunci încerc o soluţie de jumelaj între ...

● De?
● De jumelaj, de înfrăţire, de colaborare. Vine din franceză. A apropia. Un jumelaj cu cei care au tradiţie tot atât cât avem şi noi tradiţie să nu desfiinţez fabrica de tramvaie.

● Asta sună mişto. Un tramvai numit jumelaj.
● Deocamdată e un tramvai numit dorinţă.

● De la un tramvai numit dorinţă  la un tramvai numit jumelaj. Şi fabrica de tramvai să rămână.
● Da, şi mai mult decât atât alături de partenerii ăştia care or fi, pentru că sunt mulţi care vor să vină, să investească  dar când îi întrebi de posibilităţile financiare încep să cârâie. De ce lucrul ăsta? Fie şi numai din faptul că mă fugăresc ăştia - acum nu mă mai fugăresc că e criză. Dar au început să mă fugărească în 2008 toţi dezvoltatorii ăştia de imobiliare. Domne depoul îl desfiinţăm. Eu ştiu, sunt 19 hectare, dar toţi ştiu la fel de bine că sunt 1500 de oameni. Dintre care sunt structuri  care vin din de undeva  din istoria apropiată şi care ştiu să faca tramvaie. Jos pălăria. Caut să le găsesc baza ca împreună cu ceilalţi să-mi fac tramvai încet- încet. 

● Tramvaiul Oprescu.
● Da, păi până la urmă asta o să fie.

● Să se facă un nou tramvai, un nou prototip.
● Sorin Oprescu:Tramvai cu podeaua coborâtă, cu tot ...

● Dar de ce nu anunţaţi  concurs de făcut tramvaie?
● Pentru că întodeauna am fabrica în spate şi ăia vin şi spun "nu domne eu prefer să-ţi vând tramvaie".

● Păi nu au  făcut şi ăia un prototip?
● Ăştia ai noştri? Da, au făcut săracii,  dar un protip din ăla costă cât o rachetă la NASA. Mie îmi trebuiesc acum 400 de tramvaie să pun pe linie.

● Şi trolee?
● Vreo 200.

● Şi autobuze? 
● Păi cu alea am rezolvat-o, gata. Sunt 1500. 

● Dar nu au aer condiţionat.
● Nu toate.

● Bun şi tramvaie atunci când faceţi? Trebuie să vină o firmă  cu un protip mai ieftin.
● Da, sunt în discuţie cu o serie întreagă.. chiar şi cu estici care au fabrici de tramvaie. 

● Din Europa de Est?
● Da, sigur. Din Tibilisi, şi băieţii din Croaţia fac, acum îi aştept pe coreeni.

● Păi şi din Tbilisi, şi din Coreea?
● Da, domnule. Aşa discuţi cu toată lumea şi alegi unu-doi.

● Bun, ăia ce  fac, vând tramvaie sau vin şi le fac aici? 
● ăia vin şi vor să facă aici împreună cu ai mei. Păi asta e prima întrebare pe care le-o pun.

● De la un tramvai numit dorinţă trecând prin tramvai numit jumelaj la un tramvai numit Oprescu.
● Eu i-am întrebat şi pe cei de la Siemens... 

● Şi tramvaiele astea cum le vedeţi? Cu aer condiţionat?
●  Bine dom'le, ca să fie cu autostrada..

● Ah, autostrada asta cum o să fie? Câte benzi o să aibă?
● Trei pe o parte, trei pe alta, cu bandă de urgenţă. Nu domnule,  or o facem, or nu o facem. Dacă începem iar cu un fir, să auzi cum se felicită şoferii: "ba pe-a mă-tii" că nu a văzut.. nu ... Şi astea-s fără stopuri...

● O să fie cu tramvai pe banda 1?
● Nu, domnule, e la fel cum e la Paris. 

● Am auzit că s-ar putea ca maşinile să aibă voie să circule şi pe linia de tramvai?
● Nu, maşinile care, maşina  poliţiei... asta-i banda unică . Am făcut  pe Moşilor. M-au umplut ăia de scuipaţi . Pe linia de tramvai ăştia merg ca şi pe banda de urgenţă. Am încercat să fac pe dreapta, e greu, merge încă greu  pentru că ei au maşinile parcate pe trotuar şi trec troleibuzele. Păi pentru autobuze şi troleibuze vreau să le dau drumul. Acolo pe Moşilor le-am dat drumul ca bandă de urgenţă pentru ăştia.

● Ce-aţi tratat cu Coreea de Sud?
● Nu, n-am fost acolo. Mi-au trimis băieţii un model de tramvai cu cauciucuri, cu motor electric şi un singur ghidaj. Sigur, nu e monorail. Dacă aş avea bani aş face monorail. Te sui în tramvai şi nu ştii când ai ajuns în partea ailaltă. Trebuie să te arunce ăla. "Dă-te domne jos că am ajuns la capăt". Nu e monorail, dar e o soluţie. Ne gândim foarte serios şi la ea. Şi o să mă întrebaţi: "Domne o să schimbi linia de tramvai?". Nu o să schimb nici o linie de tramvai. O să mă duc pe strada aia nouă pe care vreau să o facem acum prin parteneriat public-privat . Avionului, e o stradă care pleacă din cartierul Aviaţiei de la capăt şi se duce pâna în linia de centură. Şi dacă îmi permite primarul Otopenilor un băiat de toata isprava mă duc prin spatele clădirilor până la aeroport. Şi după aia vine şi Udrişte cu monorailul ăsta, două linii de tramvai dus-întors...

● Si Udrişte ce mai face?
● Vine şi el cu monoraiul,  e un fel de metrou, e aerian, aprobat după un credit din ăsta.

● Cum e domnule primar general bucureşteanul pe care îl conduceţi?
● E veşnic nemultumit.

● Puteţi să-i faceţi un portret robot. Portretul robot al cetăţeanului obişnuit.
● Prima condiţie e să-l lase nevasta-sa în pace dimineaţa să nu-I mănânce viaţa cu ce are de făcut peste zi. Atunci dacă iese din casă prima care-l enervează e lada de gunoi care nu golită. Trage un picior în ea se duce şi se suie în maşina. Dacă are o maşina mai nouă porneşte şi e calm cam vreo 5-6 minute până iese în trafic. La câţi mă înjură şI pe mine în trafic m-am rugat şi eu de toţi popii să-mi dea acatiste de sănătate. Păi a venit unu, eram aici la ieşirea din Bucureşti  mă duceam şi eu la tata. Nu era pasajul gata. Şi recunosc pasajul funcţionează foarte bine. Stăteam lângă el. Şi s-a dat jos din maşină. Coadă. Era duminică dimineaţa. F.... muma în cur, dăi cu mă-ta, cu tact-tu, spălea- te-aş pe primar, să nu ştiu ce, deci eu.. am lăsat geamu' jos. "Ce vrei mă?" Eu conduceam. "Ha! domn primar? Păi ce p... mă-sii?"Păi ce să fac mă neica?" Păi şi mata stai la coadă?" "Nu domnule, plec pe sus acuma".

● Aşa iese bucureşteanul, se enervează în trafic..
● Ajunge la birou şi după aia se schimbă placa. Uită de primărie şi începe  şi o dă pe Boc.  Trage pe Boc. Pe bani. Iar nu au venit pensiile, salariile. Oamenii sunt preocupaţi de chestiile astea . Sunt banii lor, sunt creditele lor, sunt obligaţiile lor faţă de copii. Şi uite am noroc că de un an îi enervează Boc. Dacă nu are maşină, se întoarce iar la mine, la primar. "F.... în cur pe mă-sa nu merge troleibuzul". Dar rămâne  principiul foarte clar cum ai făcut ceva dacă faci ,ce interes ai să faci, dacă nu faci, de ce nu  faci . După câteva săptamâni situaţia se schimbă. Dacă mi-a arăt muiuţa prin cartier sar pe mine, dar dă bine. Că eu n-am din ăştia. Poate prin Herăstrău la alea care s-au desfiinţat. După care încep să spuna "domne ce bine e". Ei domne acum o lună  spuneai că o să fie zgomot de la copii, de la rolleri. Uite că nu e. "Da, e bine a venit şi nepotu". Eu plec mai departe, îmi văd de treaba mea, să mă uit şi eu ce e colo, ce e colo. Azi m-am dus pe la şcoli. Şi mă uit în dreapta în Carol, sub un pod, scaune, mese. Zic "Ia opreşte mă aici. Mă duc işi amenaja unu, era fericit. Mă, zic,  cine ţi-a dat ţie aprobare.? "Hai domn primar  general ce dracu'? Ce dracu ce', mă? Mă tu eşti nebun., ăsta e parc istoric. Ca în filmele cu gangsteri. Eu am crezut că vrea să toarne un film. E, sigur sunt şi din ăştia.

● Cu premierul Boc în ce relaţii mai sunteţi? Aveţi proiecte comune?
● Nu ştiu, e un film din ăsta, balada soldatului rus, nu ştiu cum să spun. Nemţii atacă şi cuceresc păduricea, după aia atacă ruşii şi cuceresc ei păduricea şi până la urmă vine padurarul adică primarul general şi spune:" bă iesiţi afară din pădure. L-am rugat câteva chestiuni legate punctual de o serie întreagă de hotărâri de guvern. Le-a trimis prin Ministerul Administraţiei. Acuma eu cred că numai la asta nu se gândeşte el.

● Aveţi promisiuni, aveţi ceva?
● Da, ca şi până acum şi-a arătat întotdeauna disponibilitatea. Dar punct, am rămas la disponibilitate.

● De ce i-aţi dat aprobare să refacă faţada Palatului Victoria. Asta-i trebuia chelului, tichie de mărgăritar?
● Nu le-am dat eu aprobare. S-a dus RAAPPS. A stat noaptea pe acolo. 
Au autorizaţie. Am impresia că ala care face Palatul Victoria o freacă. Au venit exact ca ăia din Albă ca Zapada: cioca boca, boc, boc, boc". Dar ştie să dea telefon să întrebe: " Domnu' primar aţi dat aprobare de demonstraţie pe trotuar?". "Cum să nu . Am dat aprobare de demonstraţie că aşa e democratic. Ba mai mult decât atât domnul prim-ministru. Vedeţi că vroiau să vină cu 15.000 de maşini". Şi eu l-e-am spus cinstit la ăia: bă eu nu blochez Bucureştiul, bă eu am respect faţă de ăstia ai mei. 

● Văd că nu purtaţi nici unul din ceasurile alea de aur pe care le-a cumpărat şeful Parcurilor?
● E mare, domnule, cazi cu el. Vine ăla peste tine şi mori.  Eu i-am spus şi lui Popa": ori eşti fraier, ori eşti fraier. Bă explică-le mă ziariştilor că e aur industrial, că pe ceasuri s-au dus banii publicului ăsta din Bucureşti. Păi numai întreţinerea ceasurilor din 1990, că am făcut eu socoteala asta, mă luaseră ăştia să mă tăvălească de nu mai aveam aer.  Şi am aflat că mâine vine vaporu. Asta era anul trecut. "Ce vapor mă?" "Vaporu cu ceasuri. Ce ceasuri mă?"."Păi punem ceasuri de aur". "Mă eşti nebun, mă, nu cumva?". "Ba da". "Ce ba da?. Ai facut licitatia?"." Da". "Şi? Câte ?"."Sunt 12 ceasuri". "Cât costă un ceas?". "35.000 ". "Mă eşti nebun, ne omoară lumea". După aia când am văzut pozele, m-am liniştit. Când am văzut că nu trebuie să le faci întreţinerea... că dacă îl mai pui pe unul să aibă grijă de ceasuri... le-am zis mai spune-le că e aur industrial, că nu se pot fura limbile.

● Cit a costat întreţinerea ceasurilor din 1990 încoace?
● Fără exagerare, toată întreţinerea din 90 încoace a costat 10 milioane de euro. Dar eu nu ştiu care ceasuri. Că în afara de amărâtu' ăla de la Universitate. .. după aia a facut cadou Luxtenul unu pe care eu l-am dat că nu mai mergea, a rămas calat pe ora NATO. Cum am intrat în NATO, cum s-a oprit. Pac. N-a putut să-l pornească nimeni. Şi am zis: "bă, ia-l e de rău de aici din centru şi du-l. Şi l-a luat Piedone l-a reparat şi l-a pus în colţ la Magistrala. 

● Fiindcă veni vorba de parcuri, de spaţiu verde. Cât o să mai construiască băieţii pe spaţiu verde, mai ales în Herăstrău?
● Întrebaţi Justiţia. Eu am intrat o singură dată . Am avut voie să intru, să constat. Nu au aprobare, nu au nimic. Pomii erau tăiaţi, fundaţia era făcută. Şi asta datorită unei ziariste superoneste care m-a scos la 7.30 dimineaţa la plimbare în Herăstrău să-mi arate:" Poftim domne". Că eu i-am spus: "Domne nu cred aşa ceva , lasă-mă în pace". Bun. Şi mă judec cu ei, am intrat şi eu parte în proces, acum am proces separat cu revendicarea parcului ,cu aducerea în patrimoniul naţional pentru că e dat de Carol primăriei municipalităţii. Cu documente în regulă, originale.

● Veţi organiza referendum pentru transformarea oraşului Voluntari în Sectorul 7 al Capitalei? Ei au aprobat.
● Da, ei au aprobat, şi-au făcut referendum. Ajung la referendum că dacă îmi mai pun piciorul pe frâna, unii, nu toţi, aş fi măgar să spun că toţi dintre consilieri, cu o serie întreagă de lucruri sau voievozii, atunci eu mă duc la referendum şi cer parerea bucureşteanului pentru că nu mai merge. Le-am promis că nu mă aud plângându-mă şi nu mă plâng. E crucea lor, o port eu.. aşa e să fie, am înţeles jocul ăsta democratic. Dar de-aici şi pâna la a nu face nişte lucruri de bun simţ pentru bucureştean şi ăla nu ştii, nu le iau nici  eu toate pe ceafă, să le ma ia şi ei să ştie că sunt de la ei.

● Dvs. Sustineţi varianta ca tot oraşul să devină sectorul 7. E şi varianta ca doar zona Pipera să se alipească Sectorului 1. 
● Eu am cea mai bună dovadă. Eu îi consider ca în Bucureşti. M-am apucat de Henri Coandă pe partea mea ca să nu mă trezesc cu Curtea de Conturi că văd că au un apetit pentru control la mine. Cum mişcă unul un deget, cum fac controale. Dar, mă rog nu-I rău ,dar nu mai să nu te hărţuiască prea mult cu chestia asta. Eu n-am mai stat la discuţii. Oamenii şi-au făcut  case, iată că se dezvoltă şi un ANL. Nu are nici o justificare Chiliman să-I ţină fără de astea. Am încercat anul trecut şi am spus că noi punem două treimi şi domnul Chiliman o treime, ne-a atacat hotărârea...

● Sunt şanse să faceţi referendumul anul acesta, anul viitor?
● Dacă e nevoie. Dar oricum asta trebuie înainte de hotârârea pe care trebuie să o ia Parlamentul legată de legea oraşului Bucureşti. 

● Apropos de cetăţenii ăştia care trebuie să trăiască, nu numai să locuiască, câţi metri pătraţi sunt alocaţi doar pietonilor,unde circulaţia să fie oprită în mandatul lui Sorin Oprescu?
● Păi problema este aşa...

● Nu care este problema, câţi metri?
● Păi nu, nu câţi sunt alocaţi. Eu spun ce am făcut, nu ce o să fac.

● Toate oraşele mari au o zonă pentru pietoni. Câţi metri pătraţi aveţi acum, inclusiv pe vremea lui Ceauşescu, era zona CC unde din considerente  politice, de securitate, se circula destul de greu.
● Este una din tezele pe care am susţinut-o, dar nu cu dovada câţi metri sunt de cetăţean. Este de adevărat că spaţiu public s-a retrâns. Am început să refac zonele cu circulaţie pietonală.

● Deci nu există nici o zonă.
● Ba da, există. Verona, o inaugurez acum. Toată strada..

● Poate să fie stradă, piaţă, orice. Mă milogesc de domnia voastră de un an de zile ca piaţa Constituţiei să se numeasca Piata Al. Ioan Cuza. Aveţi ceva cu Al I Cuza. Ştiti cine a fost Al.Ioan Cuza? Când o să se numească Piaţa Constituţiei  Piaţa Al. Ioan Cuza?
● Când o să pot să le schimb buletinele în 3-4 zile celor 8475 de locuitori. 

●  Şi iar confundaţi piaţa cu strada. 
● Nu...

● Nu stă nimeni în Piaţa Constituţiei. Nimeni nu are buletin pe Piaţa Constituţiei. Strada aia e care duce... Strada Libertăţii.. Trebuie să schimbăm şi pe aia să-I spunem Cuza Vodă. Când? .
● După ce dărâm gardul la Parlament.

● Păi de ce?
● Ca să fac parc acolo, să se plimbe lumea. Atunci poate e momentul să reiau asta.

● S-au schimbat buletinele după 1989, s-au schimbat de milioane de ori şi nu a murit nimeni. Strada Libertăţii, care Libertate, domnule?. Piaţa Constituţiei, care Constituţie, că mă enervez la sfârşit.
● Libertatea este de a respira cu aprobare, pentru căa asta e.

● Deci aveţi în vedere spaţii care să fie dedicate pietonilor, fie că e vorba de străzi, fie de pieţe?
● Da şi este începutul Bulevardului Unirii. Unul dintre ele este Piaţa şi Bulevardul Unirii până în Piaţa Naţiunii

● Bun, frumos, dar vă gândiţi totuşi la o reglementare legate de anumite străzi ca măcar în weekend sau de sărbători să fie inchise?
● Da, dar e prea devreme pentru exerciţiu ăsta rutier.

● Eu am vazut la Roma.
● După ce pun statuia lui Carol la locul ei, s-au cheltuit o groază de bani pe ea şi e păcat să o ţin într-o casă pe la marginea Bucureştiului. Dupa ce o aşez la locul ei, zona aia de acolo vrem să o transformăm sâmbătă şi duminică, în zona pietonală. Atunci înseamnă şi monumentul şi statuile respective, mai precis Calea Victoriei, buzunarele de pe dreapta- stinga . Am alta problema. Nu am suficiente cafenele. Oamenii sa se plimbe, sa odihneasca, adica sa o fac chiar o promenadă. Din păcate nu am magazine din astea şi singurul care a avut  disponibilitate a fost managerul de la Alcor.

● Cu Centrul Istoric. Ce s-a întâmplat?
● Am reziliat. Este istorie neagră. Şi m-am apucat de făcut străzile. Anul ăsta termin străzile.

●  Deci la sfârşitul anului putem să ne plimbăm în Centrul Istoric.
●  Da mai bine decât se plimbă lumea pe acolo. Nu am putut să cred câţi sunt prezenţi în Centru Istoric. Autorizarea e acum la mine. Am început şi refacerea faţadelor pentru că nu mai stau să aştept bani şi promisiuni.

● V-aţi simţit responsabil ca primar general al Capitalei când norul de cenuşa al Capitalei era deasupra României?
● Ba da, am dat telefon directorului de la Administraţie şi am pus-o pe consiliera mea mele şi am blocat aproape 500.000 de măşti.A fost chiar o chestie drăguţă. Nu era în ţară directorul  Administraţiei Spitalelor şi a zis :" N-am înţeles domnul primar să cumpăr? "Ce să cumperi, eşti nebun?. Nu! Să le blochezi în depozitul ăla că dacă se întâmpla ceva cu norul ăla să pot în maximum jumătate de oră să-mi fac cele puţin câteva zeci de mii de măşti".

● Veţi mai candida?
● La ce?

●  La primărie?
● Dacă în 2012 mă mai primiţi la un interviu şi mă întrebaţi în interviul ăla şi sunt eu mulţumit că am putut să fac tot ce am promis...

● Dar sunt lucruri pe care le-aţi promis şi nu mai aveţi timp să le faceţi în mandatul asta?
● Nu.

● Din ce-aţi promis. Să nu veniţi să spuneţi că nu aţi mai avut timp 
● Nu. Din tot ce am promis, nu. Cu toate greutăţile.

● Vedeţi că dacă facem interviu numărăm ce aţi făcut. Numărăm autostrada că are 14 kilometri.
● Măsurăm autostrada, numărăm şcolile, grădiniţele...

● Florile, filmele, fetele...
● Tot, tot şi numărăm şi iarba...

● Flori fete filme sau băieţi? Ce vă place mai mult?
● Fetele.. Sunt la o vârstă respectabilă când la admir de departe şi vorba uneia "Domnul primar general dvs aţi fost coleg cu tata". După ce îţi spune aşa ceva, la revedere.

● Spuneţi-mi aţi mai ieşit şi dvs la şosea cu o fată de mână să admiraţi magnoliile, să mirosiţi liliacul, teiul..
● Cu nepoata-mea. Nu, am admirat cozile cailor de la poliţia călare. Poliţia Parcului pe care am zis că o fac şi am făcut-o.

 

Alte stiri din Interviuri

Ultima oră