Zelensky salută „decizia istorică” a Washingtonului de a produce arme în colaborare cu Ucraina

25 Sep 2023
Zelensky salută  „decizia istorică” a Washingtonului de a produce arme în colaborare cu Ucraina

Președintele ucrainean a salutat încă o dată o „decizie istorică” în discursul său zilnic de duminică, după ce Statele Unite au decis să producă arme și sisteme de apărare în colaborare cu Ucraina, scrie Le Monde.

„Aceasta este o decizie istorică. (…) Acesta este ceva care a fost un vis absolut până de curând, dar care va deveni realitate. O vom transforma în realitate”, a spus Volodymyr Zelensky.

„Avem o viziune clară – ceea ce am convenit – a unei Ucraine mai puternice pentru a preveni repetarea agresiunii ruse. Sunt recunoscător președintelui [Joe] Biden, echipei sale și tuturor celor din Statele Unite care prețuiesc libertatea și sprijină Ucraina. »

În discursul său de duminică, domnul Zelensky a revenit la un anunț făcut la întoarcerea sa din America. După ce a participat la Adunarea Generală a ONU de la New York și s-a întâlnit cu președintele american, Volodymyr Zelensky s-a întors în Ucraina cu „rezultate semnificative”În special acest „acord pe termen lung conform căruia vom lucra împreună pentru a ne asigura că Ucraina produce armele necesare, alături de Statele Unite” . „Aceasta este o nouă etapă în unitatea noastră” , „un lucru istoric” , spusese deja vineri președintele ucrainean .

Alte stiri din Externe

Ultima oră