Zelensky respinge „ultimatumul în stil hitlerist” al lui Putin prin care cere Kievului renunțarea la teritoriu

15 Iun 2024
Zelensky respinge „ultimatumul în stil hitlerist” al lui Putin prin care cere Kievului renunțarea la teritoriu

Președintele ucrainean a respins vineri „ultimatumul” în stil „Hitler” al președintelui rus care cere ca Kievul să abandoneze teritorii în schimbul discuțiilor de pace, într-un interviu acordat canalului de știri italian Sky TG24, scrie Le Monde

Putin „dorește ca noi să cedăm o parte din teritoriul nostru ocupat, dar îi dorește și pe cei care nu sunt ocupați ”, a spus Zelensky în marginea summitului G7 din Italia. „Aceste mesaje sunt mesaje ultimatum (...). Același lucru a făcut și Hitler, când a spus: „Dă-mi o parte din Cehoslovacia și o vom lăsa așa”. Dar nu, acestea sunt minciuni."

Ucraina trebuie să-și retragă trupele din patru dintre regiunile sale și să renunțe la apartenența la NATO, a declarat vineri Vladimir Putin, ridicând posibiliitatea unor negocieri dacă aceste condiții ar fi îndeplinite. „De îndată ce Kievul (…)  va începe retragerea efectivă a trupelor  [din regiunile Donețk, Luhansk, Herson și Zaporizhia]  și va anunța abandonarea planului său de aderare la NATO, vom da imediat ordinul de încetare a focului. și începe negocierile ”, le-a spus el oficialilor Ministerului rus de Externe.

Alte stiri din Externe

Ultima oră