Zelensky „nu crede” în folosirea de către Moscova a armelor nucleare: „Mâine, Putin va putea spune „vrem o parte din Polonia, altfel vom folosi arme nucleare"

21 Sep 2022
Zelensky „nu crede” în folosirea de către Moscova a armelor nucleare: „Mâine, Putin va putea spune „vrem o parte din Polonia, altfel vom folosi arme nucleare"

Președintele Vladimir Putin a anunțat miercuri mobilizarea a sute de mii de ruși pentru a lupta în Ucraina, avertizând Occidentul că Moscova va folosi „toate mijloacele” pentru a se apăra, scrie RTL

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu „crede” în folosirea de către Moscova a armelor nucleare în războiul din Ucraina, a spus el într-un interviu acordat postului german Bild TV miercuri, după ce Vladimir Putin a fluturat această amenințare într-un discurs.

"Nu cred că aceste arme vor fi folosite. Nu cred că lumea va lăsa să se întâmple", a spus șeful statului ucrainean potrivit unor extrase din acest interviu transcris de Bild.

Într-un discurs difuzat miercuri, președintele rus Vladimir Vladimir Putin a anunțat mobilizarea a 300.000 de rezerviști în Rusia pentru a-și sprijini efortul de război în Ucraina și a amenințat Occidentul că va folosi arme nucleare.

„Mâine, Putin va putea spune: „vrem o parte din Polonia pe lângă Ucraina, altfel vom folosi arme nucleare”, a continuat președintele ucrainean.

„Nu putem accepta acest tip de compromis” , a comentat dl Zelensky. Ucraina „va continua ofensiva”, a spus el, spunând că este „sigur că va elibera teritoriile” ucrainene.

Vladimir Putin „dorește să înece Ucraina în sânge, inclusiv pe cel al propriilor soldați” , a adăugat șeful statului despre mobilizarea parțială decretată de președintele rus.

„El are nevoie de o armată de câteva milioane de oameni care să vină la noi, pentru că vede că o mare parte dintre cei care vin fug”, a adăugat el, referindu-se la dezertările din armata rusă.

"Știm deja că au mobilizat cadeți, băieți care nu au putut lupta. Nici nu și-au putut duce la bun sfârșit antrenamentul", a adăugat el. 

Președintele ucrainean a numit și referendumurile de anexare planificate vineri de Rusia în teritoriile ocupate drept „false”. „90% dintre state nu le vor recunoaște”, a adăugat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră