Zelensky îi demite pe toți șefii regionali de recrutare militară

11 Aug 2023
Zelensky îi demite pe toți șefii regionali de recrutare militară

Președintele ucrainean vrea astfel să pună capăt unui sistem de corupție care permite recruților să evadeze din armată, scrie Le Figaro

Președintele ucrainean Zelensky a anunțat vineri, 11 august, demiterea tuturor oficialilor regionali responsabili de recrutarea militară pentru a distruge un sistem de corupție  care permite în special recruților să evadeze din armată.

Îmbogățirea ilegală, legalizarea fondurilor obținute ilegal, profiturile ilicite, transportul recruților ilegal peste granița. Soluția noastră: demitem toți comisarii militari”, a anunțat Zelensky pe Telegram, după o anchetă anticorupție.

El a menționat că în mai multe departamente, „există deja 112 proceduri penale împotriva oficialilor „comisarilor militari” – precum și 33 de suspiciuni.

„Acest sistem ar trebui să fie condus de oameni care știu exact ce este războiul și de ce cinismul și mita în timpul războiului sunt trădare”, a spus Zelenskiy pe Telegram. „În schimb, militarii care au fost pe front sau care nu pot fi în tranșee pentru că și-au pierdut sănătatea, și-au pierdut membrele, dar și-au păstrat demnitatea și nu au cinism, sunt cei cărora li se poate încredința acest sistem”, scrie The Guardian

Alte stiri din Externe

Ultima oră