Zelensky denunță la Davos o lipsă de unitate a țărilor occidentale: „Ceva este în neregulă cu Ungaria!”

25 Mai 2022
Zelensky denunță la Davos o lipsă de unitate a țărilor occidentale: „Ceva este în neregulă cu Ungaria!”

Președintele ucrainean a denunțat miercuri lipsa de „unitate” a țărilor occidentale în fața războiului din Ucraina în timpul micului dejun găzduit de Ucraina la Forumul Economic de la Davos din Elveția, scrie AFP citata de SudOuest

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunțat miercuri lipsa de „unitate” între țările occidentale în fața războiului din Ucraina, la mai bine de trei luni de la începutul invaziei ruse.

„Întrebarea mea este: există unitate în practică (în Occident)? Nu o văd”, a regretat el spunând că „are nevoie de sprijinul unei Europe unite”.

„Există unitate în ceea ce privește aderarea Suediei și Finlandei la NATO? Nu. Deci este Occidentul unit? Nu”, a adăugat el

„Punctul nostru forte a fost unitatea în interiorul țării, iar acum depinde de unitatea Occidentului, să fim puternici și să sprijinim ferm Ucraina” împotriva Rusiei, a continuat el. „Vom avea avantajul față de Rusia când vom fi cu adevărat uniți”, a spus el.

Volodimir Zelensky a criticat poziția omologului său maghiar Viktor Orban, reticent în această etapă să impună un embargo asupra petrolului rusesc: „Ceva nu este în regulă cu Ungaria! ", a spus el.

Președintele ucrainean a spus încă o dată că îi este „recunoscător” lui Joe Biden, omologul său american, pentru noul ajutor financiar de 40 de miliarde de dolari.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră