Zelensky critică Occidentul pentru că i-a interzis să lovească Rusia cu armele lor

18 Mai 2024
Zelensky critică Occidentul pentru că i-a interzis să lovească Rusia cu armele lor

Într-un interviu exclusiv acordat Agence France-Presse (AFP), președintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat vineri Occidentul pentru că a interzis Ucrainei să folosească armele furnizate de Europa și Statele Unite pentru a lovi teritoriul Rusiei, scrie Le Monde

„Pot să ne lovească de pe teritoriul lor, acesta este cel mai mare avantaj pe care îl are Rusia și noi nu putem face nimic sistemelor lor [de arme] situate pe teritoriul Rusiei cu arme occidentale. Nu avem dreptul”, a spus el, menționând că s-a plâns din nou în această săptămână secretarului de stat american Antony Blinken.

Volodymyr Zelensky a estimat, de asemenea, că Occidentului îi era „frică” atât de o înfrângere a Rusiei, cât și de o înfrângere a Ucrainei.

„Ne aflăm într-o situație absurdă în care Occidentul se teme că Rusia va pierde războiul. Și [în același timp] nu vrea ca Ucraina să piardă. Pentru că victoria finală a Ucrainei va duce la înfrângerea Rusiei. Și victoria finală a Rusiei va duce la înfrângerea Ucrainei ”, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră