Zelensky cere ca toată planeta să stingă luminile pe 21 decembrie în sprijinul Ucrainei: „O oră de întuneric pentru Ucraina”

20 Dec 2022
Zelensky cere ca toată planeta să stingă luminile pe 21 decembrie în sprijinul Ucrainei: „O oră de întuneric pentru Ucraina”

Președintele ucrainean, Volodímir Zelensky, a cerut luni instituțiilor și cetățenilor din întreaga lume să stingă luminile pe 21 decembrie, în semn de solidaritate cu Ucraina, scrie La Repubblica

Președintele ucrainean, Volodimir Zelensky, a cerut o „întreurpere de curent” globală în sprijinul Ucrainei: el a cerut instituțiilor și cetățenilor din întreaga lume să stingă luminile - nu numai pe cele ale instituțiilor și monumentelor, ci și luminile de Crăciun în case individuale - mâine, 21 decembrie, de la 20:00 la 21:00 ora Kievului, ca un gest de solidaritate cu țara invadată de ruși și care a fost ținta atacurilor asupra structurilor energetice de săptămâni întregi.

De asemenea, campania, numită #LightUpUkraine, își propune să strângă cel puțin zece milioane de dolari pentru finanțarea achiziției a o mie de generatoare electrice care să permită funcționarea spitalelor din Ucraina.

La începutul sezonului de Crăciun, este de așteptat ca monumente din întreaga lume să se alăture inițiativei, precum Centrul Rockefeller din New York, Piața Trafalgar din Londra sau Primăria din Paris, potrivit unui comunicat dat publicității de guvernul ucrainean citat de SwissInfo

Într-un apel la solidaritate, Zelensky a subliniat că atunci când întreruperile de curent te cufundă în întuneric ore în șir, înseamnă că inamicul nu dorește doar să-ți ia lumina, ci „tot ce face parte din viața ta”.

„Așa trăim acum în Ucraina, apărându-ne de un inamic care a venit să ne distrugă”, a subliniat el.

"Avem nevoie de sprijinul tău. Fiecare medic obligat să opereze în întuneric. Fiecare tată și mamă care face tot posibilul să ofere familiilor lor ceea ce au nevoie, chiar și în întuneric. Fiecare ucrainean care are încredere în libertate, în ciuda întunericului", a subliniat Zelensky

Alte stiri din Externe

Ultima oră