Zelensky: Rusia „nu are curajul” să admită înfrângerea

13 Iul 2022
Zelensky: Rusia „nu are curajul” să admită înfrângerea

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că Rusia „nu are curajul” să admită înfrângerea și că forțele de ocupație nu sunt în siguranță nicăieri în țară, scrie The Guardian. 

Într-un discurs televizat la nivel național, Zelenski a ironizat, de asemenea, dependența aparentă a armatei ruse de armele vechi și de tacticile din epoca sovietică și a insistat că unitatea cetățenilor țării sale, combinată cu puterea forțelor armate ale Ucrainei, înseamnă că rezultatul războiului este „cert”:

Ocupanții au simțit deja foarte bine ce este artileria modernă și nu vor fi în siguranță nicăieri pe pământul nostru.

Ei au simțit că operațiunile ofițerilor noștri de recunoaștere pentru a-și proteja patria sunt mult mai puternice decât oricare dintre „operațiunile speciale” ale acestora. Soldaților ruși, și știm acest lucru din interceptările conversațiilor lor, le este cu adevărat frică de forțele noastre armate.

Așa-numita a doua armată a lumii se teme de ucraineni și este capabilă să facă ceva numai pe baza stocurilor fără fund de vechi arme sovietice.

Ei nu mai au putere strategică, caracter sau înțelegere a ceea ce fac aici, pe pământul nostru. De asemenea, nu au nici măcar un pic de curaj să admită înfrângerea și să retragă trupele de pe teritoriul ucrainean.

Ucraina, a spus el, va putea „să se apere, să se reconstruiască și să-și realizeze toate obiectivele de politică externă”:

Când milioane de oameni muncesc sincer pentru asta, fiecare la nivelul lor, rezultatul va fi sigur.

Declarațiile lui Zelensky au venit în timp ce luptele aprige continuă pentru controlul regiunii Donețk din estul Ucrainei, iar Rusia pare să-și intensifice atacurile împotriva civililor, cel puțin 45 de persoane despre care se știe că au murit într-o lovitură cu rachete de weekend asupra unui bloc în Chasiv Yar.

Președintele a mai dezvăluit că s-a întâlnit marți la Kiev cu viceprim-ministrul și ministrul apărării polonez Mariusz Błaszczak și a discutat despre cooperarea în domeniul apărării.

„Este important nu numai despre ce am vorbit, ci și cum am vorbit. Cu încredere absolută în viitorul ucrainean, în viitorul ucrainean-european” a spus el.

Urmează un drum cu adevărat dificil. Din păcate, este imposibil să faci altfel atunci când îți protejezi casa de un atac terorist. Dar este, de asemenea, clar că ceea ce urmează este succesul statului nostru.

Alte stiri din Externe

Ultima oră