Violențele continuă la Charlotte, în SUA. Sute de manifestanți, dispersați cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc (VIDEO)

23 Sep 2016 | scris de Veronica Micu
Violențele continuă la Charlotte, în SUA. Sute de manifestanți, dispersați cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc (VIDEO)

Alte câteva sute de persoane revoltate au manifestat în apropierea comisariatului de poliție din Charlotte, agitând pancarte care proclamau "Încetați să ne ucideți!" și "Rezistența este frumoasă!".

Ieri, în urma manifestațiilor declanșate după ce un bărbat de culoare a fost împușcat mortal de un polițist, autoritățile muncipale din Charlotte au instituit o interdicție de circulație între miezul nopții și ora locală 06:00, ca urmare a decretării stării de urgență de către Pat McCrory, guvernatorul statului american Carolina de Nord.

Violențele au izbucnit la Charlotte marți noaptea, după ce un polițist a împușcat mortal un bărbat de culoare în vârstă de 43 de ani, în timpul unei misiuni pentru arestarea unui suspect.

Keith Lamont Scott, care nu era persoana căutată, se afla într-o mașină din parcarea unui imobil și era în posesia unei arme de foc, potrivit poliției. În schimb, apropiații săi afirmă că el nu avea decât o carte în mână.

Polițiștii au explicat că au deschis focul deoarece s-au simțit amenințați de Scott după o altercație. Brentley Vinson, cel care ar fi tras glonțul fatal, a fost suspendat din funcție pe durata anchetei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră