Viktor Orban spune că sancțiunile UE împotriva Rusiei ar trebui abandonate

22 Sep 2022
Viktor Orban spune că sancțiunile UE împotriva Rusiei ar trebui abandonate

Premierul ungar Viktor Orban a declarat în fața partidului său de guvernământ Fidesz că sancțiunile împotriva Rusiei impuse de Uniunea Europeană ar trebui să fie abandonate, a informat miercuri seara cotidianul pro-guvernamental Magyar Nemzet, scrie Reuters.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs, a confirmat comentariile într-un răspuns trimis prin e-mail către Reuters.

Orban, un critic dur al sancțiunilor UE asupra Moscovei din cauza invaziei Ucrainei, a făcut aceste observații la o întâlnire cu ușile închise a membrilor partidului său miercuri, înainte de începerea sezonului politic de toamnă.

Magyar Nemzet l-a citat pe Orban spunând - fără a oferi o sursă - că sancțiunile UE au condus la creșterea prețurilor la gaze și a inflației, iar dacă aceste măsuri ar fi abandonate, prețurile gazelor ar scădea imediat cu 50%, în timp ce și inflația ar scădea.

Fără sancțiuni, Europa și-ar putea recăpăta puterea și ar putea evita o recesiune care se profilează, a spus Orban în raport, reiterând poziția sa anterioară conform căreia sancțiunile au afectat Europa mai mult decât Rusia.

Pe pagina sa de Facebook, Orban a postat de la întâlnirea partidului:

„Sancțiunile de la Bruxelles au împins Europa într-o criză energetică”.

În iulie, Orban a spus că UE „s-a împușcat în plămâni” cu sancțiuni economice greșite împotriva Rusiei, care, dacă nu este anulată, risca să distrugă economia europeană.

Alte stiri din Externe

Ultima oră