VIDEO! Razii antidrog de amploare in Columbia

03 Aug 2016 | scris de Vlad Gheorghieș
VIDEO! Razii antidrog de amploare in Columbia

Raziile s-au desfășurat pe o perioadă de 5 zile și au dus la distrugerea a 104 de laboratoare artizanale, care produceau anual in jurul a 100 de tone de cocaină. Autoritățile au declarat ca facilitățile de producție aparțineau grupării paramilitare Los Urabenos, cunoscută și sub numele de Clan Usuga. Această grupare se ocupă in principal cu traficul de droguri și este banuită de a avea conexiuni cu rebelii FARC.

"Aceasta a fost o lovitură in structura finanțelor traficului de droguri", a declarat directorul poliției antidrog din Columbia, generalul Jose Angel Mendoza, pentru Reuters.

Agenții au beneficiat de sprijinul forțelor aeriene columbiene și de cel al guvernului britanic. Raziile au fost efectuate in municipalitățile Calamar, Miraflores si El Retorno. Potrivit lui Mendoza, drogurile fabricate erau trecute in Brazilia, după care ajungeau in Venezuela, de unde mai apoi erau trimise spre Europa.

Cel putin 2 tone de cocaină au fost descoperite si distruse. Pe langă narcotice, autoritățile columbiene au mai reușit să rețină cel putin 3 suspecți, potivit procurorului general.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră