Ungaria. Zeci de soții de politicieni au primit fonduri UE pentru agricultură, deși n-au legătură cu așa ceva

24 Apr 2017
Ungaria. Zeci de soții de politicieni au primit fonduri UE pentru agricultură, deși n-au legătură cu așa ceva

În anumite cazuri, Uniunea Europeană pare că e o vacă bună de muls, în cazurile în care fondurile care ar fi trebuit să susțină dezvoltarea în diverse domenii au fost redirecționate către persoane care n-aveau nimic de-a face speța respectivă.

O anchetă publicată de blikk.hu relatează că zeci de membri ai FIDESZ, partidul de guvernământ, condus de premierul Viktor Orban, au obținut fonduri europene pentru agricultură fără să aibă niciun fel de experiență în domeniu.

Sotia parlamentarului László L. Simon, care este instructor de fitness, a primit peste 73.000 de euro subvenții după ce a cumpărat de la statul maghiar 278 hectare de teren agricol.

Sotia unul alt parlamentar Fidesz, István Horváth, profesoara de limba engleză, a primit subvenții în valoare de 67.000 de euro.

Aceeași anchetă dezvăluie că și soțiile altor parlamentari Fidesz  - Erik Bánki, Sándor Farkas și Balázs Győrffy - au primit, de asemenea, fonduri UE pentru agricultura cifrate la zeci de mii de euro.

Și cum beneficiile nu se puteau opri doar la spectrul Puterii, blikk.hu notează că și soția unui membru al Opoziției, R, Benedek, a primit subvenții pentru agricultură.

Alte stiri din Externe

Ultima oră