Un specialist de renume din Marea Britanie a declarat că vaccinul va fi disponibil până în septembrie

12 Apr 2020 | scris de A.A.
Un specialist de renume din Marea Britanie a declarat că vaccinul va fi disponibil până în septembrie

Conform The Hill, profesorul expert în vaccinologie al Universității Oxford, Sarah Gilbert a declarat celor de la Times of London că, dacă totul va funcționa normal, echipa sa va finaliza vaccinul împotriva coronavirusului până în septembrie.

Secretarul în Ministerul Sănătății, Matt Hancock a declarat că este informat la zi despre evoluția proiectului de finalizare a vaccinului. Veștile care vin din partea doamnei Gilbert sunt excepționale și vin ca o gură de aer de care toată omenirea are nevoie.

Sunt zeci de echipe de cercetători pe tot globul și lucrează non-stop pentru a descoperi acel vaccin care vindeca oamenii și va opri pandemia cu care ne luptăm de câteva luni.

Consilierul președintelui Trump în materie de sănătate, Anthony Fauci care este și directorul Institutului Național al Alergiilor și Bolilor Infecțioase a declarat că timpul estimat pentru ca un vaccin să fie disponibil tuturor va fi de aproximativ 18 luni.

Expertul britanic a declarat că în maximum două sătpămâni se vor începe testele noului vaccin pe oameni. Ea se manifestă încrezătoare în capacitatea de a funcționa pe baza studiilor din laborator. Această încredere manifestată nu vine dintr-o banală bănuială, ci pe baza muncii de cercetare din laborator și a volumul de informații primit din toate colțurile lumii.

Trebuie să ținem cont de faptul că va dura câteva luni după ce vaccinul va fi validat pentru a se putea produce în masă și pentru a ajunge la toată populația, precizează The Hill.

Alte stiri din Externe

Ultima oră