Un nou milionar din NFT: își vinde selfi-urile

20 Ian 2022 | scris de A.A.
Un nou milionar din NFT: își vinde selfi-urile

Un student din Indonezia a făcut o avere după ce a transformat o colecție de selfie-uri în jetoane nefungibile (NFT) pentru că s-a gândit că „ar putea fi amuzant”.

Sultan Gustaf Al Ghozali, care studiază informatica, și-a făcut aproape 1.000 de fotografii stând în fața computerului său pe o perioadă de patru ani, înainte de a le transforma în NFT - articole digitale unice care sunt cumpărate, vândute și stocate pe un blockchain.

Tânărul de 22 de ani a stabilit un preț inițial pentru fiecare de doar 0,00001 ETH (3 USD), dar în curând valoarea lor a crescut vertiginos după ce a atras atenția comercianților de criptomonede cu risc ridicat, imaginile individuale vânzându-se acum la peste 10.000 USD.

„Îmi încarc fotografia în NFT lol”, a scris el pe Twitter pe 10 ianuarie.

A doua zi, el a postat pe Twitter: „Nu pot să cred că oamenii mi-au cumpărat fotografia NFT, 35 deja vândute într-o singură zi”.

Peste 200 dintre NFT-urile sale selfie au fost vândute mai târziu în acea zi, iar alte sute au fost ridicate de comercianți în zilele următoare pe platforma OpenSea.

„Mă gândeam că ar putea fi amuzant dacă unul dintre colecționari îmi strânge fața”, a spus Ghozali pentru AFP.

„Nu m-am gândit niciodată că cineva ar dori să cumpere selfie-urile, motiv pentru care le-am stabilit doar la 3 USD.”

Selfie-urile sale se vând acum cu până la 4 ETH (12.500 USD) bucata, întreaga colecție, numită Ghozali Everyday, fiind evaluată la aproximativ 374 ETH (1,2 milioane USD).

Autoritățile fiscale locale l-au contactat deja prin Twitter pentru a-l îndruma să efectueze plăți, însă el a susținut că părinții săi încă nu știu despre noua sa avere.

„Ca să fiu sincer, încă nu am curajul să le spun părinților mei, ei s-ar întreba de unde am luat banii”, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră