Un focar misterios de pneumonie infantilă a fost raportat în spitalele din China

22 Noi 2023
Un focar misterios de pneumonie infantilă a fost raportat în spitalele din China

A fost emisă o alertă în legătură cu epidemia raportată de „pneumonie nediagnosticată” în rândul copiilor chinezi, scrie The Telegraph

Spitalele chineze au fost „copleșite de copii bolnavi” pe măsură ce un focar de pneumonie escaladează în orașe din întreaga țară, inclusiv în Beijing, potrivit rapoartelor.

ProMed – un sistem de supraveghere mare, disponibil public, care monitorizează focarele de boli umane și animale din întreaga lume – a emis o notificare marți târziu în care detaliază o epidemie raportată de „pneumonie nediagnosticată” la copii.

A fost o alertă ProMed la sfârșitul lunii decembrie 2019 care a adus în atenția multor medici și oameni de știință un virus misterios numit mai târziu Sars-Cov-2, inclusiv înalți oficiali ai Organizației Mondiale a Sănătății.

Cel mai recent post, bazat pe un raport al publicației taiwaneze FTV News, a spus că spitalele din capitala Beijing și Liaoning - la aproape 800 de mile nord-est - se luptă pe fondul unui aflux de copii bolnavi de pneumonie.

„Mulți, mulți sunt internați în spital”, a declarat Wei, cetățean din Beijing, pentru FTV News. „Nu tușesc și nu au simptome. Au doar o temperatură ridicată (febră) și mulți dezvoltă noduli pulmonari.”

Într-o nota editorului, ProMed a spus: „Acest raport sugerează un focar pe scară largă a unei boli respiratorii nediagnosticate... Nu este deloc clar când a început acest focar, deoarece ar fi neobișnuit ca atât de mulți copii să fie afectați atât de repede. Raportul nu spune că vreun adult a fost afectat, sugerând o anumită expunere la școli.”

Alerta a adăugat că sunt necesare mai multe informații definitive pentru a determina cauza și scopul.

Cu toate acestea, focarul ar putea fi legat de Mycoplasma pneumoniae, cunoscută și sub denumirea de „pneumonie de mers”, care se pare că este în creștere pe măsură ce China intră în prima sa iarnă fără blocarea strictă a Covid-19.

Alte țări, inclusiv Marea Britanie și SUA, au înregistrat creșteri similare ale bolilor precum RSV și gripa odată ce restricțiile pandemice au fost ridicate, pe măsură ce ani de circulație suprimată au lovit imunitatea în rândul populației.

Simptomele pneumoniei de mers pe jos – care afectează în general copiii mici – includ o durere în gât, oboseală și o tuse persistentă care poate dura săptămâni sau luni. În cazurile severe, aceasta se poate deteriora în cele din urmă în pneumonie.

Luna trecută, presa locală a raportat că spitalele din toată țara înregistrau o creștere a infecțiilor, cu grupuri de cazuri apărând adesea în școli și creșe.

„Este primul val de infecții cu Mycoplasma pneumoniae de când majoritatea măsurilor de izolare a Covid-19 au fost ridicate la începutul acestui an”, a declarat Zhou Huixia, directorul centrului medical pentru copii de la al șaptelea centru medical al Spitalului General Chinez PLA, pentru China. Zilnic.

„Valul a părut deosebit de feroce de la sărbătoarea de Ziua Națională de la începutul lunii octombrie”, a spus ea. „În comparație cu anii precedenți, am găsit mai mulți pacienți cu infecții mixte, rezistență la medicamente și pneumonie lobară.”

Ea a adăugat că valul „intens” de infecții este de așteptat să atingă vârful în noiembrie și poate coincide cu o creștere a altor boli respiratorii infecțioase care au fost suprimate în timpul blocajelor.

Luna trecută, Li Yuchuan, directorul departamentului de ambulatoriu al Spitalului de Copii din Beijing, a mai spus pentru China Voice că spitalul se luptă cu boli respiratorii pediatrice în acest an.

„A rulat la un nivel relativ ridicat. Primul vârf a avut loc de la mijlocul până la sfârșitul lunii februarie până la sfârșitul lunii martie, când gripa a fost cauza principală; al doilea vârf a avut loc în mai, când au existat o varietate de agenți patogeni, cum ar fi RSV; al treilea vârf a apărut în septembrie”, a spus Dr. Li, adăugând că instalația a trebuit să sporească capacitatea de a face față.

Creșterea recentă a Mycoplasma pneumoniae a ridicat, de asemenea, îngrijorări cu privire la creșterea rezistenței la antibiotice, deoarece bacteria ocolește din ce în ce mai mult macrolidele - o clasă preferată de medicamente - și China are cele mai mari rate de rezistență din lume.

Un studiu din februarie 2022 a constatat că rezistența la macrolide a fost identificată la peste 80% dintre mycoplasma pneumoniae găsite la copiii spitalizați cu bacterii în China.

Cu toate acestea, experții chinezi au subliniat că foarte puțini copii au murit din cauza „pneumoniei de mers” până în prezent.

„Există un număr constant de pacienți care dezvoltă cazuri severe, dar există foarte puține cazuri critice și nu există decese asociate până acum”, a declarat Hua Shaodong, medic pediatru la Spitalul de Copii din Beijing, pentru China Daily. „Zilele medii de spitalizare pentru pacienții internați sunt de aproximativ șapte până la 14 zile.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră