Un expert olandez a anunțat cu trei zile înainte că va avea loc un cutremur în Turcia de magnitudine 7,5. A oferit locația exactă

06 Feb 2023
Un expert olandez a anunțat cu trei zile înainte că va avea loc un cutremur în Turcia de magnitudine 7,5. A oferit locația exactă

Un cercetător din Țările de Jos a prezis cutremurul din Turcia, cu doar trei zile înainte de a se produce. Un cercetător olandez pe nume Frank Hoogerbeets de la Solar System Geometry Survey (SSGEOS) a emis un avertisment pe Twitter în urmă cu trei zile că un cutremur masiv va zgudui Turcia „mai devreme sau mai târziu”. Previziunea sa s-a adeverit luni, când un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a lovit Turcia și Siria, care a dus la moartea a peste 1.300 de oameni în regiune. Lucrurile s-au înrăutățit luni după-amiază, când un alt cutremur cu magnitudinea de 7,7 a lovit țara din Orientul Mijlociu, făcând-o una dintre cele mai mari calamități naturale la care țara a fost martoră în ultimii 80 de ani, conform republicworld.com.

„Mai devreme sau mai târziu va avea loc un cutremur de ~M 7,5 # în această regiune (centrul de sud al Turciei, Iordania, Siria, Liban). #earthquake”, a scris Frank pe Twitter pe 3 ianuarie. Cu toate acestea, nu mulți internauți au acordat atenție predicției până luni. Tweetul lui Hoogerbeets are acum peste 21 de milioane de vizualizări, 77,9 mii de aprecieri și peste 23 de mii de retweet-uri. Expertul olandez încă își folosește platforma pentru a ține oamenii la curent cu situația actuală.

 

Expertul olandez și-a exprimat, de asemenea, durerea față de incidentul devastator și a declarat că cutremurele sunt „precedate de geometria planetară critică”. „Inima mea este cu toată lumea afectată de cutremurul major din centrul Turciei. După cum am spus mai devreme, mai devreme sau mai târziu acest lucru s-ar întâmpla în această regiune, similar cu anii 115 și 526. Aceste cutremure sunt întotdeauna precedate de geometrie planetară critică, așa cum am avut-o în 4-5 februarie”, a scris Hoogerbeets pe Twitter.

Cutremurul devastator a făcut ravagii imense atât în ​​Turcia, cât și în Siria. În timp ce președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a declarat că 912 de persoane și-au pierdut viața în tragicul incident, presa siriană, pe de altă parte, a raportat că aproximativ 320 de persoane și-au pierdut viața în țară. Pe măsură ce personalul de salvare operează în regiune, temerile cu privire la o creștere a numărului de decese rămân în continuare pertinente.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră