Un Boeing 737 s-a prăbușit în sud-vestul Chinei cu 132 de persoane la bord

21 Mar 2022
Un Boeing 737 s-a prăbușit în sud-vestul Chinei cu 132 de persoane la bord

Un Boeing 737 China Eastern Airlines s-a prăbușit în apropierea orașului Wuzhou, scrie AFP citata de FranceInfo.

Un avion China Eastern Airlines cu 132 de persoane la bord s-a prăbușit luni, 21 martie, în sud-vestul Chinei, a anunțat Administrația Chineză a Aviației Civile, fără a furniza un raport imediat.

Zborul China Eastern Airlines MU5735 a decolat la scurt timp după ora locală 13:00 (6 a.m. la Paris) din metropola Kunming (sud-vest). Destinația lui era Cantonul (Sud), la aproximativ 1.300 km distanță.

Aeronava „a pierdut contactul deasupra orașului Wuzhou” din regiunea muntoasă Guangxi, a declarat Administrația Aviației Civile Chineze (CAAC). „Este confirmat că acest zbor s-a prăbușit”, a adăugat ea într-o scurtă declarație, adăugând că a trimis „un grup de lucru” la fața locului. Avionul transporta 123 de pasageri și 9 membri ai echipajului, potrivit CAAC.

Accidentul „a provocat un incendiu” într-un munte, a indicat, la rândul său, televiziunea publică CCTV, adăugând că la fața locului au fost trimise echipe de salvare. Niciun comentariu nu a fost disponibil imediat de la compania aeriană.

Accidentele de avion sunt relativ rare în China, o țară în care traficul aerian a crescut considerabil în ultimele decenii și măsurile de siguranță în general stricte. Ultimul accident major din țară datează din august 2010 și a ucis aproape 50 de persoane.

Alte stiri din Externe

Ultima oră