Un bărbat de 70 ani, supraviețuitor al coronavirusului, aproape de moarte atunci când a primit factura serviciilor medicale

13 Iun 2020 | scris de A.A.
Un bărbat de 70 ani, supraviețuitor al coronavirusului, aproape de moarte atunci când a primit factura serviciilor medicale

Michael Flor, în vârstă de 70 de ani, s-a luptat o perioadă bună de timp cu noul coronavirus, dar a reușit să iasă învingător, precizează Fox News.

Și-a petrecut 62 de zile în spital pentru a se vindeca, iar atunci când a revenit acasă și a primit factura serviciilor medicale a fost aproape de deces.

”Am deschis factura și singurul lucru pe care am putut să-l fac a fost să exclam: Sfinte Dumnezeule!”, a transmis bărbatul celor de la Seattle Times.

Factura avea nu mai puțin de 181 de pagini, iar suma totală s-a ridicat la 1,1 milioane de dolari. Flor are asigurare medicală, dar, conform politicilor firmelor de asigurări, acesta trebuie să achite o parte din factură.

Încă nu s-a emis un ordin clar, dar autoritățile intenționează să suporte în integralitate costurile medicale ale pacienților cu coronavirus.

Conform desfășurătorului facturii acesta trebuie să achite:

- 408.912 dolari pentru cele 42 de zile petrecute la terapie intensivă într-o zonă special creată datorită contagiozității virusului

- 100.000 dolari pentru tratarea plămânilor, rinichilor și inimii care au cedat pe rând pe perioada manifestării coronavirusului

- 82.215 dolari pentru cele 29 de zile când a fost conectat la un ventilator mecanic

”M-am simțit extrem de vinovat că am supraviețuit. De ce eu? Ce am făcut să merit așa ceva?”, a declarat bărbatul unui ziar local.

Flor a precizat că sentimentul de vinovăție este accentuat de faptul că știe că tratamentul său va fi parțial achitat din asigurările celorlați americani, din banii tuturor.

”A fost nevoie de un milion de dolari ca să mi se salveze viața. Chiar dacă sunt singurul care declară asta, banii au fost cheltuiți cu eficiență”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră