Un avion de vânătoare rus a interceptat un avion german deasupra Mării Baltice

13 Apr 2023
Un avion de vânătoare rus a interceptat un avion german deasupra Mării Baltice

Potrivit ministerului german, avionul nu ar fi încălcat granița, scrie Le Figaro.

Armata rusă a anunțat miercuri că a trimis un avion de vânătoare pentru a intercepta un avion al marinei germane care se apropie de granița peste Marea Baltică, fără a provoca niciun incident.

La 12 aprilie 2023, serviciile ruse de control al spațiului aerian deasupra Mării Baltice au detectat o țintă aeriană care se apropia de granița rusă”, a declarat Ministerul Apărării pe Telegram.

Creșterea incidentelor

Un avion de luptă Su-27 a decolat și a identificat aeronava ca fiind „un avion de patrulare de bază P-3C Orion al Marinei Germane”, potrivit aceleiași surse. După sosirea aeronavei rusești, „aeronava militară străină s-a îndepărtat de granița Rusiei, iar avionul de luptă rus s-a întors în siguranță pe aerodromul de origine”, a adăugat ministerul. Aeronava germană nu a încălcat granița, a spus el.

Incidentele în care sunt implicate avioane și aeronave rusești din țările NATO s-au înmulțit în ultimii ani, chiar înainte de începerea conflictului din Ucraina. Au avut loc adesea peste Marea Baltică, dar și în Marea Neagră și în alte părți.

În martie, forțele aeriene ruse au interceptat o dronă americană Reaper MQ-9 în Marea Neagră, care se prăbușise în ape. Incidentul a provocat o scurtă escaladare a tensiunilor între Washington și Moscova.

Alte stiri din Externe

Ultima oră