UE spune ca rețelele sociale nu reușit să combată combată dezinformarea rusă în primul an de razboi

31 Aug 2023
UE spune ca rețelele sociale nu reușit să combată combată dezinformarea rusă în primul an de razboi

Potrivit unui studiu publicat de Uniunea Europeană miercuri, 30 august, marile platforme online, precum TikTok și Twitter, nu au reușit să combată eficient dezinformarea rusă în primul an de război din Ucraina, scrie L'Express

Publicarea acestui studiu independent, realizat în numele UE, vine după ce regulile mai stricte pentru platformele foarte mari au intrat în vigoare luna aceasta în temeiul noii legislații privind serviciile digitale („Digital Services Act”, DSA).

Raportul examinează conformitatea acțiunilor desfășurate de șase platforme (Facebook, Instagram, Twitter -renumit X-, YouTube, TikTok și Telegram) cu aceste noi reguli. Cei șase, cu excepția Telegram, au fost supuși încă din 25 august unor obligații consolidate în ceea ce privește controlul conținutului și lupta împotriva dezinformarii și a urii online. 

Studiul consideră că „standardele de diminuare a riscurilor nu au fost îndeplinite în cazul dezinformarii venite de la Kremlin”.

Comisia Europeană a subliniat însă că „accesul limitat la date impune anumite rezerve asupra aprecierii” faptului că eforturile companiilor de tehnologie s-au dovedit „insuficiente”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră