Ucraineni bogați petrec într-o stațiune de lux din Alpii francezi cu șampanie de 20.000€(video)

12 Ian 2023
Ucraineni bogați petrec într-o stațiune de lux din Alpii francezi cu șampanie de 20.000€(video)

Videoclipurile și fotografiile de la această petrecere devin virale - și provoacă reacții violente pe rețelele de socializare, scrie Exxpress

Petrecăreții sunt aparent ucraineni bogați care organizează în Alpii francezi o petrecere revoltător de scumpă pe melodiile naționaliste. În același timp, compatrioții lor din Soledar mor și suferă.

Jurnalista de opoziție rusă Xenia Anatolyevna Sobchak a publicat videoclipuri și fotografii cu o petrecere a ucrainenilor în stațiunea franceză de sporturi de iarnă Courchevel, imagini care au provocat uneori reacții indignate pe rețelele de socializare. În primul rând petrecăreții sunt criticați pentru un cântec naționalist ucrainean. În al doilea rând, utilizatorii de internet spun că nenumărați ucraineni mor în prezent în lupte crude la Soledar, în timp ce alții fac petreceri scumpe.

Oamenii de vârstă militară sărbătoresc cu șampanie

Jurnalista Sobchak, care a obținut cetățenia israeliană anul trecut și apoi s-a aflat că a emigrat din Rusia în Lituania, fost și ea iritată de petrecere . 

„În jurul orei trei după-amiaza, în luxosul restaurant Bagatelle din Courchevel, o masă mare cu oameni care vorbesc ucraineană. Iar chelnerii aduc șase sticle de șampanie cu steag ucrainean și se cântă melodia „Vova, f..ck them!””

Jurnalista disident rus îi întreabă pe ospătari cât costă un astfel de serviciu cu șampanie și steag. „Au spus că prețul e 20.000 de euro. Nu știu ce fel de ucraineni sunt aceștia, poate îi va recunoaște cineva pe ei sau pe fetele lor în haine de blană luxoase? Mulți dintre ei sunt de vârstă militară…” a comentat Sobchak.

Se presupune că cupluri de celebrități ucrainene petrec

Se prespune că oamenii din videoclip ar fi un antreprenor ucrainean celebru și soția sa, care își sărbătorește ziua de naștere, dupa cum susțin jurnaliștii pe internet. Un alt cuplu de celebrități ar fi printre invitații prezenți: o fostă „Miss Ucraina” și soțul ei, care este căutat în Ucraina pentru fraudă.

„În timp ce unii ucraineni mor în tranșee sub focul artileriei rusești non-stop, alții „se luptă” cu Putin pe pârtiile stațiunii franceze de schi Courchevel”, a comentat ironic un utilizator de Twitter. „Ucrainenii bogați petrec în Franța, în timp ce ucrainenii de rând mor la Soledar”, scrie un altul.

Prețurile la restaurantul Bagatelle din Courchevel sunt exorbitante. 125 de grame de caviar negru costă 2100 de euro. O sticlă de șampanie Dom Perignon costă 660 de euro. Cea mai ieftină salată costă 23 de euro.

Alte stiri din Externe

Ultima oră