Ucraina va organiza marșul Gay Pride la Kiev pentru prima dată din 2022

30 Mai 2024
Ucraina va organiza marșul Gay Pride la Kiev pentru prima dată din 2022

Pentru prima dată de la începutul războiului, la Kiev vor avea loc un Marș al egalității și un festival de caritate LGBTQ+, scrie Ukrainian News

Un festival educațional de caritate este programat să aibă loc la Kiev pe 9 iunie, iar un Marș al egalității în sprijinul luptătorilor pentru independența Ucrainei va avea loc pe 16 mai se precizează într-un mesaj al organizației publice KyivPride pe Facebook.

Pe 9 iunie, centrul de artă Closer va găzdui ateliere de creație în care oricine poate realiza un tricou imprimat, o piesă de ceramică sau un colaj de hârtie. Organizatorii notează că reprezentanții LGBTQ+ își vor putea prezenta produsele celui mai mare public LGBTQ+.

„La 1 iunie începe luna mândriei în lume. Pentru multe țări, această lună este o adevărată sărbătoare a egalității, a respectului și a iubirii. În Ucraina, mândria este o platformă pentru lupta pentru drepturile omului, în condițiile unui război major este o oportunitate de a oferi Ucrainei vizibilitate în lume și de a atrage ajutor suplimentar pentru cei care ne apără independența”, se arată în mesaj.

Pe 16 iunie, Marșul Egalității va avea loc pentru prima dată de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei. Evenimentele sunt planificate să aibă loc în metrou pentru a nu expune participanții la pericole.

După cum a raportat Ukrainian News, pe 20 mai, celebrul blogger ucrainean Nicholas Karma a devenit o victimă a huliganilor din cauza aspectului său.

Să vă reamintim că pe 19 septembrie 2021 a început la Kiev Marșul Egalității , care a reunit reprezentanți ai comunității LGBT.

Premiile KyivPride

Tot în cadrul festivalului vor fi prezentate și Premiile KyivPride – un premiu fondat pentru aliații și aliații comunității LGBTQ+. Poate fi primit de politicieni, companii, mass-media și personalități publice care contribuie la sprijinirea egalității și a drepturilor persoanelor LGBTQ+, scrie LifeUkraine.

Toate fondurile primite în timpul festivalului vor fi folosite de organizatori pentru strângerea de fonduri Pride. Acesta este și unul dintre evenimentele KyivPride 2024, în cadrul căruia organizațiile ucrainene LGBTQ+ au inițiat colectarea a 4 milioane grivne pentru apărătorii Ucrainei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră