Ucraina reacționează la ancheta Amnesty International: „viețile oamenilor” sunt „prioritatea Ucrainei”

04 Aug 2022
Ucraina reacționează la ancheta Amnesty International: „viețile oamenilor” sunt „prioritatea Ucrainei”

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhaïlo Podoliak a asigurat pe twitter că „viețile oamenilor” sunt „prioritatea Ucrainei” și că populațiile orașelor din apropierea frontului sunt evacuate, scrie Le Monde.

„Ucraina respectă în mod clar toate legile războiului și dreptul internațional umanitar ”, a insistat el într-o declarație.

Singurul lucru care reprezintă o amenințare pentru ucraineni, este armata rusă (…) care vine în Ucraina pentru a comite un genocid . Moscova încearcă să discrediteze forțele armate ucrainene în ochii companiilor occidentale cu rețeaua sa de agenți de influență. Este păcat că o organizație precum Amnesty participă la această campanie de dezinformare și propagandă.

Amnesty International a lansat joi o investigație prin care dezvăluie tacticile de luptă ucrainene care pun în pericol civilii, stabilirea bazelor militare în școli și spitale și lansarea de atacuri din zonele populate pentru a respinge invazia rusă. 

De asemenea, ONG-ul subliniază că aceste tactici „nu justifică în niciun fel atacurile nediscriminate ale Rusiei” care au lovit populația civilă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră