Ucraina: „Am provocat pierderi grele Rusiei, uneori de peste 8,73 de ori mai multe decât ale noastre”

15 Iun 2023
Ucraina: „Am provocat pierderi grele Rusiei, uneori de peste 8,73 de ori mai multe decât ale noastre”

Ucraina a raportat miercuri progrese în contraofensiva sa împotriva forțelor ruse, în ceea ce a descris drept lupte „extrem de aprige”, scrie Reuters

Într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram, ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, a spus că acțiunile ucrainene au avut un succes „parțial”.

În ultima zi, trupele ucrainene au avansat cu 200-500 de metri în diferite zone din apropierea orașului de est, în mare parte devastat, Bakhmut și 300-350 de metri în direcția orașului Zaporizhzhia, din sud-estul său, a spus ea.

„Trupele noastre înaintează în ciuda luptei extrem de acerbe și a superiorității aeriene și artileriei inamicului”, a spus Maliar.

În comentariile ulterioare, Maliar a spus că pierderile Ucrainei au fost „disproporționat” mai mici decât cele ale părții ruse.

„În general, în timpul întregului război, am avut de multe ori mai puține pierderi”, a scris ea pe Telegram.

Ea a declarat pentru televiziunea ucraineană că în ultima săptămână numărul inamicilor morți în secțiunea de est „Khortytsia” a frontului a fost de 8,73 ori mai mare decât pierderile ucrainene. Cifra pentru tronsonul de sud „Tavria” a fost de 5,3.

Președintele rus Vladimir Putin a estimat marți că pierderile umane ale Ucrainei au fost de 10 ori mai mari decât cele ale Rusiei de la începutul contraofensivei de la Kiev.

„De acum, suntem atât în ​​ofensivă, cât și în defensivă, doar în direcții diferite... există un impas foarte serios”, a spus Maliar.

Trupele ruse, a spus ea, nu au avansat în mai mult de o săptămână.

Ucraina a declarat luni că a reluat șapte așezări până acum, iar trupele sale au înaintat până la 6,5 ​​km și au confiscat 90 km pătrați de teren.

Maliar a raportat că luptele continuă miercuri, mai devreme, în apropiere de satul Makarivka, în zona orașului-port Berdyansk, din sud, și a spus că luptele se declanșează în zonele Novodanylivka și Novopokrovsk de lângă Mariupol.

Alte stiri din Externe

Ultima oră