Ucraina: o primă de 100 de dolari pentru a denunța ucrainenii care colaborează cu rușii

20 Iul 2022
Ucraina: o primă de 100 de dolari pentru a denunța ucrainenii care colaborează cu rușii

Guvernatorul regiunii Mykolaiv, din sudul Ucrainei bombardat constant, a anunțat marți o primă de 100 de dolari pentru cei care vor ajuta la identificarea celor care colaborează cu rușii, scrie RTBF.

Într-o declarație pe contul său Telegram, guvernatorul Vitali Kim invită să ofere informații despre „cei care dezvăluie ocupanților locurile de desfășurare a trupelor ucrainene” sau îi ajută să stabilească coordonatele potențialelor ținte de bombardare.

„După verificarea atentă și confirmarea informațiilor furnizate, veți primi o primă de 100 de dolari”, a scris el. 

Guvernatorul a mai indicat că intenționează să „închidă” orașul Mykolaiv pentru câteva zile pentru a neutraliza trădătorii și colaboratorii ruși. 

"Vrem să punem capăt. Luăm în considerare măsuri de stingere. Avem o bază de date mare", a spus el pentru presa în direct Khodorkovksi.

Aceste declarații vin într-un moment în care președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis pe șeful serviciilor speciale și pe procurorul general, acuzându-i de eforturi insuficiente în lupta împotriva spionilor și colaboratorilor Moscovei. 

Peste 650 de investigații pentru „înaltă trădare” și „colaborare” cu Moscova vizează colaboratorii parchetului ucrainean și ai agențiilor de drept, ceea ce ridică „întrebări foarte serioase” cu privire la activitatea celor doi lideri, a subliniat președintele. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră