Turcia şi SUA vor să cucerească" capitala" Statului Islamic

07 Sep 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Turcia şi SUA vor să cucerească

Președintele american Barack Obama a lansat ideea unei acțiuni comune cu Turcia pentru a cuceri orașul sirian Raqqa de la gruparea Stat Islamic, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan, în comentarii publicate miercuri de ziarul Hurriyet, relatează Reuters,scrie agerpres.ro.

Adresându-se reporterilor în avion la întoarcerea de la summitul G20 din China, Erdogan a declarat că armata turcă este pregătită să se alăture oricărei ofensive asupra Raqqa, capitala de facto a grupării jihadiste.
'Obama vrea să facem unele lucruri împreună, în special în ceea ce privește Raqqa', a declarat Erdogan, citat de Hurriyet, după întrevederi în China, cu președintele american Barak Obama, cu președintele rus Vladimir Putin și cu alți lideri.
'Am spus că din punctul nostru de vedere nu este nicio problemă. Am spus: 'Soldații noștri vor merge împreună, ceea ce este necesar va fi făcut' ', a afirmat Erdogan.
Rolul Turciei urmează să fie stabilit în discuții ulterioare, a mai spus Erdogan.
'Însă, în acest stadiu, trebuie să ne facem simțită prezența în regiune. Noi nu avem șansa să facem un pas înapoi. Dacă facem un pas înapoi atunci grupări teroriste precum Daesh (Stat Islamic), PKK, PYD și YPG se vor stabili acolo', a mai spus el.
Ankara consideră YPG și partidul de care aceste miliții sunt legate, PYD, ca fiind organizații 'teroriste', deși ele sunt susținute, ca forță care luptă eficient cu jihadiștii, de către Washington, aliat tradițional al Turciei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră