Tucker Carlson a fost înlăturat de Fox News pentru că directorii erau supărați de criticile la adresa lor după alegerile din 2020

25 Apr 2023
Tucker Carlson a fost înlăturat de Fox News pentru că directorii erau supărați de criticile la adresa lor după alegerile din 2020

Fox News a „contestat” „remarcile denigratoare” ale lui Tucker Carlson la adresa personalului și șefilor: i-a numit „liberali incompetenți” și „f***i” care „își distrugeau credibilitatea”, scrie DailyMail

Tucker Carlson, în vârstă de 53 de ani, a plecat luni de la Fox News fără sa i se dea un motiv pentru demiterea sa, dar i s-a spus că decizia a venit „de sus”. The Wall Street Journal care, ca și Fox, este deținut de Rupert Murdoch, a raportat că directorii au fost furioși de criticile pe care le-a adresat în urma alegerilor din 2020. Unele dintre textele lui Carlson au fost făcute publice ca parte a cazului de defăimare Dominion potrivit The Wall Street Journal - care, la fel ca Fox, este deținut de Rupert Murdoch.

Prezentatorului Carlson, care s-a alăturat lui Fox în 2009, după o perioadă la CNN, PBS și MSNBC, nu i s-a spus de ce a fost demis, CEO-ul Suzanne Scott l-a sunat luni dimineață si i-a spus că decizia a fost luată „de sus”. Decizia a fost luată vineri seara de Lachlan Murdoch, potrivit WSJ.

Ziarul spunea că directorii erau supărați de „remarcile disprețuitoare și derogatorii” pe care le-a făcut despre colegi, inclusiv o pledoarie pentru ca reporterul de la Casa Albă Jacqui Heinrich să fie concediat și și-a numit șefii „liberali incompetenți” și „f***eri.

Comentariile au fost făcute publice ca parte a procesului pentru defăimare intentat Fox de către sistemele de vot Dominion, care a fost soluționat săptămâna trecută la un cost de 787,5 milioane de dolari.

Multe dintre mesaje au fost redactate la cererea avocaților Fox, dar au fost văzute de cei mai mari directori Fox.

Printre cele făcute publice se numără Carlson care i-a spus unui coleg, a doua zi după alegerea lui Joe Biden: „Înțeleg directorii câtă credibilitate și încredere am pierdut în publicul nostru?” Într-un altul, el a spus: „Acesti nenorociți ne distrug credibilitatea”.

„O combinație de liberali incompetenți și conducere de vârf cu prea multă mândrie pentru a da înapoi, este ceea ce se întâmplă” a mai scris el.

Carlson și-a dezvăluit furia către producătorul său Justin Wells - care a fost de asemenea concediat luni. „Ne jucăm cu focul, pe bune… o alternativă precum Newsmax ar putea fi devastatoare pentru noi”, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră