Trump, dat în judecată pentru incitare la violenţă

03 Apr 2017 | scris de Radu Popescu
Trump, dat în judecată pentru incitare la violenţă

Un judecător federal din statul american Kentucky a autorizat deschiderea unui proces în urma unei plângeri înaintate de trei protestatari, care-l acuză pe președintele Donald Trump de incitare la violență în timpul unui miting electoral ce s-a desfășurat anul trecut, relatează presa americană și agenția EFE,scrie agerpres.ro.

Cei trei s-au infiltrat printre susținătorii lui Trump la un miting din campania electorală. Perturbat de acești protestatari, Trump le-a spus simpatizanților săi: 'scoateți-i de aici'.

În verdictul emis vineri și publicat luni de cotidianul Washington Post, judecătorul federal David Hale consideră 'verosimil' faptul că 'ordinul lui Trump' exprimat prin propoziția 'scoateți-i de aici' poate fi considerat incitare la violență, respectivul judecător estimând că este vorba despre 'un ordin, o instrucțiune, un mandat'.

Decizia sa permite acum celor trei manifestanți să meargă mai departe cu plângerea lor penală împotriva lui Trump și a celor doi simpatizanți ai acestuia din urmă care i-au atacat la acel miting.

În replică, avocații celor acuzați afirmă că Trump și-a exercitat libertatea de exprimare, în virtutea Primului Amendament al Constituției SUA, și că nu le-a cerut susținătorilor săi să recurgă la forță.

Alte stiri din Externe

Ultima oră