Trei jihadiști din Kosovo au fost arestați la Veneția. Ce plan diabolic aveau aceștia

30 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Trei jihadiști din Kosovo au fost arestați la Veneția. Ce plan diabolic aveau aceștia

Poliția italiană a anunțat arestarea la Veneția a trei persoane originare din Kosovo și bănuite că ar fi vrut să comită un atentat în Cetatea Dogilor, scrie B92.

Cotidianul italian La Repubblica scrie că aceștia sunt bănuiți că ar face parte dintr-o grupare teroristă. Arestarea lor a avut loc în apropierea teatrului La Fenice. Toți suspecții se aflau legal în Italia, doi dintre ei lucrând drept chelneri.

După ce au stabilit ”radicalizarea religioasă” a suspecților, forțele de ordine au adunat suficiente elemente privind activitățile lor pentru a-i aresta și pentru a reține și un minor, toți originari din Kosovo, a explicat poliția.

Potrivit site-ului cotidianului La Repubblica, poliția a pus sub ascultare aceste persoane de mai multe luni, ocazie cu care a putut constata că acestea s-au bucurat nespus după atentatul care a avut loc în apropierea Parlamentului de la Londra, și care s-a soldat cu moartea a cinci persoane, la 22 martie.

Unii dintre ei își exprimaseră dorința de a merge să lupte în Siria alături de milițiile islamiste, potrivit aceleiași surse.

”Atacul terorist de la Londra și comentariile entuziaste ale suspecților au impus o intervenție imediată a anchetatorilor”, scrie La Repubblica, adăugând că grupul de kosovari își manifestase intenția de a face ceva asemănător la Veneția.

Poliția a percheziționat 12 locații, dintre care 10 erau în centrul istoric.

Publicația locală Corriere del Veneto afirmă că suspecții aveau de gând să arunce în aer cel mai vechi pod, Rialto, a cărui înfățișare a rămas neschimbată din 1591.

Suspecții au descărcat de pe Internet manuale de luptă corp la corp, cuprinzând și tehnici de utilizare a cuțitelor, mai arată presa italiană.

Poliția a indicat că unități de elită ale forțelor de ordine au participat la arestarea, în puterea nopții, a suspecților, în centrul Veneției.

Potrivit Corriere del Veneto, primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a precizat că minorul a fost și el arestat, iar naționalitatea sa nu este cunoscută.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră