Tranzitarea teritoriului Ungariei de către cetățenii români va fi permisă în continuare în aceleași condiții – a precizat ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu

29 Aug 2020
Tranzitarea teritoriului Ungariei de către cetățenii români va fi permisă în continuare în aceleași condiții – a precizat ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu

Tranzitarea teritoriului Ungariei de către cetățenii români va fi permisă în continuare în aceleași condiții – a precizat ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, după convorbirea telefonică pe care a avut-o sâmbătă cu omologul său de la Budapesta, Péter Szijjártó.

Conform oficialului ungar, nici accesul lucrătorilor români transfrontalieri nu va fi îngrădit, iar punctele de trecere a frontierei și culoarele rutiere stabilite vor rămâne aceleași.

Clarificările vin după ce au apărut informații potrivit cărora Ungaria a înăsprit restricțiile de circulație a cetățenilor străini pe teritoriul său pe fondul pandemiei de COVID-19.

Ungaria îşi va închide frontierele pentru străini de la 1 septembrie pentru a limita creşterea numărului infectărilor cu noul coronavirus, iar ungurii care se întorc în ţară din străinătate vor trebui să intre în carantină, a anunţat vineri şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, citat de hirado.hu.

Potrivit sursei citate, de la 1 septembrie străinii vor putea intra în ţară doar în cazuri justificate. Excepţie de la regulă vor face convoaiele militare, tranzitul umanitar şi călătoriile de afaceri sau umanitare.

În ceea ce priveşte cetăţenii ungari care se întorc din străinătate, Gergely Gulyas a spus că ei vor putea ieşi din carantină numai după două teste negative la COVID-19.

Alte stiri din Externe

Ultima oră