Ungaria le recomandă cetățenilor să evite să iasă din țară și înăsprește condițiile de călătorie

20 Aug 2020 | scris de I.D.
Ungaria le recomandă cetățenilor să evite să iasă din țară și înăsprește condițiile de călătorie

Ungaria a anunţat introducerea unor reguli mai stricte începând de luna viitoare pentru călătoriile în străinătate şi a recomandat cetăţenilor maghiari ca din septembrie să evite călătoriile în afara ţării, ca urmare a înrăutăţirii epidemiei de COVID-19 în Europa – conform declarației lui Gergely Gulya, şef de cabinet al premierului Viktor Orban, citat de MTI.

„Situaţia în Europa se deteriorează, în cel mai bun caz stagnează în unele ţări. Nicio relaxare a restricţiilor existente nu este aşadar posibilă. Dat fiind că în cele mai multe ţări numărul cazurilor (de COVID-19) creşte, va fi nevoie de reguli mai stricte și la noi”. a spus Gulyas la un briefing de presă”.

El a precizat că structura operativă de coordonare a epidemiei din Ungaria va prezenta propuneri concrete la şedinţa de guvern de săptămâna viitoare. În acest context, Gergely Gulyas a recomandat cetăţenilor ungari să nu-şi planifice călătorii în străinătate în luna septembrie, mai ales în ţările din partea sudică a Europei.

Totodată, consilierul premierului Viktor Orban a mai spus că guvernul doreşte să asigure reluarea în siguranţă a anului şcolar la 1 septembrie şi că pașii la acest capitor vor fi deciși de asemenea  săptămâna viitoare.

Ungaria a înregistrat miercuri 32 de noi cazuri de COVID-19, al căror total de la începutul pandemiei ajunge astfel la 5.002, dintre care 609 decese.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră