Noi condiții de intrare în Ungaria de sâmbătă

01 Aug 2020 | scris de A.V.
Noi condiții de intrare în Ungaria de sâmbătă

România figurează ca țară din „zona galbenă” pe lista autorităților maghiare. Potrivit MAE și informațiilor comunicate public de către autoritățile ungare, cetățenilor care intră în Ungaria din România – DAR NU PENTRU SCOP DE TRANZIT – le sunt aplicabile următoarele dispoziții:

– la intrarea în Ungaria vor fi supuși examinării medicale, iar, în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, NU li se va permite accesul în Ungaria;

-în situaţia în care nu prezintă simptome, aceștia vor fi obligați să intre în carantină pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile (fie instituţionalizată – la spital, fie prin izolare la domiciliu – dacă există posibilitatea), fiind luaţi în evidenţele autorităților sanitare ungare.

Cu toate acestea, intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetățenilor care vin din România și care prezintă la punctul de frontieră două teste moleculare negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile.

Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză. Sunt scutiți cei care prezintă un certificat care arată că s-au vindecat de COVID-19 în ultimele şase luni.

Cetăţenii străini proveniţi din ţări „roşii” nu au voie să intre în Ungaria, ci numai cei din ţări din categoriile „galbenă” sau „verde”.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră