Toyota a renunțat la politicile woke de promovare a diversității și pro-LGBTQ după ce s-a confruntat cu controverse

05 Oct 2024
Toyota a renunțat la politicile woke de promovare a diversității și pro-LGBTQ după ce s-a confruntat cu controverse

Toyota Motor Corp. plănuiește să se îndepărteze de politicile de promovare a diversității și incluziunii (DEI) și pro-LGBTQ după ce s-a confruntat recent cu controverse online, potrivit New York Post

Compania a trimis o notă angajaților săi din SUA, în care spunea că va „restrânge activitățile comunității pentru a se alinia cu educația STEM și pregătirea forței de muncă” și că nu va mai participa la indicele de egalitate corporativă al campaniei pentru drepturile omului, a scris Bloomberg.

Cu o săptămână mai devreme, activistul și realizatorul de film Robby Starbuck a detaliat  mai multe inițiative woke în cadrul companiei, inclusiv grupuri de finanțare care se opun legilor de interzicere a tratamentelor de tranziție de gen pentru minori, formând grupuri de resurse pentru angajați (ERG) împărțite în funcție de rasă și orientare de gen și sponsorizarea unui program drag queen la o tabără de vară pentru copii.

Starbuck a complimentat joi Toyota pentru decizia sa de a renunta la aceste politici.

În mesajul către angajați, Toyota a spus că, deși va continua să „încurajeze un mediu incluziv în care diversitatea de gândire poate înflori”, compania se va concentra în primul rând pe activități care promovează calitatea afacerii.

„Vom lucra pentru a ne asigura că activitățile și evenimentele sunt axate pe dezvoltarea profesională, crearea de rețele, mentorat și voluntariat – implicarea membrilor echipei care ne stimulează afacerea. În plus, vom depune eforturi pentru a ne asigura că toate activitățile companiei sunt aliniate cu valorile noastre și pentru a crea un mediu incluziv pentru membrii echipei noastre”, se arată în nota.

„Trebuie să acord credit directorilor pentru că au întreprins această acțiune unificatoare. Nu este ușor de făcut, dar își pregătesc afacerea pentru succesul viitor adoptând neutralitatea corporativă. Companiile care adoptă neutralitatea vor câștiga viitorul pentru că nu încalcă convingerile de bază ale consumatorilor pe care se bazează”, a scris Starbuck pe X.

Un purtător de cuvânt Toyota a declarat pentru Bloomberg: „Atacul public al lui Robby Starbuck a atras câteva sute de întrebări din partea angajaților, întrebări din partea unei „populații restrânse” de dealeri și aproximativ 30 de apeluri ale clienților către centrul său de apeluri.

El a descris impactul ca fiind „neglijabil”.

Toyota urmărește mai multe companii majore care au anunțat recent că se îndepărtează de inițiativele DEI în urma unei campanii online extinse împotriva lor de către Starbuck. 

În august, Ford Motor Company a confirmat, de asemenea, că se va distanța de politicile de trezire într-o scrisoare a CEO-ului Ford, Jim Farley, către angajați.

În scrisoare, Farley a prezentat o serie de puncte, spunând că Ford nu utilizează cote în angajare și spunând că își acordă prioritate resurselor în scopuri comerciale „față de comentarea publică a numeroaselor probleme de polarizare acutale. ”

Alte stiri din Externe

Ultima oră