Submarinul Titan: James Cameron a fost șocat de „asemănarea” cu catastrofa Titanicului

23 Iun 2023
Submarinul Titan: James Cameron a fost șocat de „asemănarea” cu catastrofa Titanicului

Regizorul filmului „Titanic” vede o „asemănare suprarealistă” între implozia „Titanului” și scufundarea pachebotului în 1912, scrie Le Parisien.

Cei cinci pasageri ai submarinului turistic dispăruți duminică în apropierea epavei „Titanicului” au murit în „implozia catastrofală” a dispozitivului, a anunțat joi seară paza de coastă americană. Regizorul James Cameron, al cărui film despre scufundarea „Titanicului” a fost câștigător de Oscar, s-a declarat „uimit” de „asemănarea” acestui incident cu dezastrul din 1912.

Întrebat de postul american ABC New despre tragedie, James Cameron a amintit că scufundarea „Titanicului” a avut loc atunci când „căpitanul a fost avertizat în mod repetat de prezența gheții în fața navei sale și totuși a mers cu toată viteza înainte intrând într-un un câmp de gheață într-o noapte fără lună”. 

Potrivit acestuia, tragedia „Titanului” s-a produs când au existat „avertismente”, în speță asupra siguranței aparatului și a pasagerilor.

„Mulți oameni din comunitatea ingineriei de scufundări la mare adâncime au trimis chiar și scrisori companiei, spunând că ceea ce făceau este prea experimental pentru a transporta pasageri”, a spus el. 

Pentru regizor „este o tragedie asemănătoare” cu cea din „Titanic” în sensul că „s-a întâmplat exact în același loc, cu toate activitățile de scufundări care se desfășoară în toată lumea, cred că este pur și simplu uimitor. Este cu adevărat suprarealist”.

Treizeci de scufundări în jurul „Titanicului”

James Cameron s-a declarat, de asemenea, foarte întristat de moartea cercetătorului francez Paul-Henri Nargeolet , pe care l-a considerat „un prieten”.

Regizorul american însuși a făcut aproximativ treizeci de scufundări în jurul epavei „Titanicului”, în special pentru filmul despre scufundarea navei care îi prezintă pe Leonardo DiCaprio și Kate Winslet, dar și pentru documentarul „Fantomele abisului”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră