SUA: 1 din 4 elevi de liceu se identifică drept LGBTQ

29 Apr 2023
SUA: 1 din 4 elevi de liceu se identifică drept LGBTQ

Aproximativ 1 din 4 elevi de liceu din SUA se identifică drept LGBTQ, potrivit unui raport de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) publicat joi, folosind date din 2021, scrie The Hill

În 2021, 75,5% dintre elevii de liceu s-au identificat drept heterosexuali, a constatat sistemul de supraveghere a comportamentului de risc al tinerilor (YRBSS) al CDC. 

CDC spune că numărul studenților LGBTQ a crescut de la 11% în 2015 la 26% în 2021.

Organizația de sănătate a spus că un potențial motiv pentru creșterea numărului de studenți LGBTQ ar putea fi din cauza elevilor care își pun la îndoială sexualitatea. 

„Creșteri ale procentului de studenți LGBQ+ în YRBSS 2021 ar putea fi rezultatul modificărilor în formularea întrebării, pentru a include studenții care  își pun întrebări, „Nu sunt sigur de identitatea mea sexuală (întrebând)” sau altul „Îmi descriu identitatea sexuală într-un alt fel'”, se arată în raport. 

Dintre elevii de liceu, 57% nu au avut contact sexual în viața lor, 34,6% au avut contact sexual cu cineva de sex opus, 6% au avut contact sexual cu ambele sexe și doar 2,4% au avut contact sexual doar cu același sex. 

CDC a chestionat 17.508 elevi din 152 de școli din întreaga țară.

Alte stiri din Externe

Ultima oră