„Străinii afară”: se scandează la petreceri și festivaluri în Germania pe melodia „L'Amour toujours” de Gigi d'Agostino

27 Mai 2024
„Străinii afară”: se scandează la petreceri și festivaluri în Germania pe melodia „L'Amour toujours” de Gigi d'Agostino

În videoclipurile care circulă pe rețelele de socializare, vedem seara tineri germani cântând din răsputeri „Ausländer raus”, sau „străini afară”. Olaf Scholz a condamnat aceste comentarii, numindu-le sloganuri „dezgustătoare”, scrie Die Welt

Varianta xenofobă a cântecului „L'amour toujours” de Gigi D'Agostino provoacă acum operațiuni de poliție la nivel național. În mai multe orașe germane, titlul a fost strigat pe marginea sărbătorilor, împreună cu sloganuri „străini afară” Serviciile de securitate a statului investighează în Saxonia Inferioară și Renania-Palatinat.

Saptamana trecuta sloganuri rasiste au fost cântate pe melodia piesei „L'amour toujours” de Gigi D'Agostino la un festival de tir din Löningen, la vest de Cloppenburg după cum a anunțat poliția. Martorii care au filmat cele întâmplate au raportat incidentul la poliție.

Portalul din Bremen online a scris despre incidentul din Löningen, la fel ziarul Bild. Potrivit acestuia, pe messengerul Snapchat circula, printre altele, un filmuleț în care tinerii pot fi văzuți cântând sloganuri rasiste la festival. Se mai spune că ar fi strigat, printre altele, „Străini afară” și „Germania pentru nemți”.

Clubul de tir Bunnen s-a distanțat de incident într-o postare pe Instagram. Consiliul a condamnat sloganurile vizitatorilor festivalului de tir. Clubul este divers și salută pe toată lumea, se spune în mesaj

„Erlanger Bergkirchweih este la fel de colorat ca și orașul nostru”

Vineri, un videoclip cu un incident similar de pe Sylt a provocat indignare la nivel național. Videoclipul prezintă tineri care strigă sloganuri rasiste pe melodia „L'amour toujours” în fața barului „Pony”. Restaurantul s-a distanțat de acesta și a anunțat acțiuni în justiție. Securitatea statului investighează și aici, a informat WELT. Cazuri similare au ieșit la iveală în mod repetat în ultimele luni.

Un scandal similar a fost raportat și din Bavaria sâmbătă : doi bărbați au scandat sloganuri rasiste acompaniați de piesa „L'amour toujours” de DJ Gigi D'Agostino. Alți oaspeți au sunat apoi la securitate, a spus poliția sâmbătă. Printre aceștia se numără, se pare, doi ofițeri de poliție din Essen care se aflau acolo în privat, după cum a raportat Bayerischer Rundfunk (BR).

Muzică și sloganuri interzise? Poliția interzice petrecerea în Renania-Palatinat

A fost semnalat și un caz în Renania-Palatinat în care a fost chemată poliția. După indicii despre muzică posibil interzisă, sărbătoarea privată din orașul Moselle Kröv a fost încheiată de oficiali. Au existat indicii că au fost strigate sloganuri anticonstituționale la petrecerea din districtul Bernkastel-Wittlich sâmbătă seara, a declarat poliția în cursul serii.

În acest context, președintele german Frank-Walter Steinmeier și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „brutalizarea etichetei politice”, scrie Le Figaro „Evenimentele recente pe care tocmai le-am văzut și auzit într-un videoclip dintr-un bar de pe insula Sylt întăresc această îngrijorare ”, a adăugat el sâmbătă în timpul Festivalului Democrației din fosta capitală federală din Bonn. „Ei o întăresc pentru că, evident, nu doar cei marginalizați și cei lipsiți de drepturi sunt radicalizați, ci este o radicalizare care are loc, cel puțin parțial, în societate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră