„Germania pentru nemți, străinii afară”: indignare în Germania după cântece rasiste pe insula Sylt

25 Mai 2024
„Germania pentru nemți, străinii afară”: indignare în Germania după cântece rasiste pe insula Sylt

Un videoclip în care tineri aflați la o petrecere scandează versuri rasiste pe o insulă frecventată de înalta societate germană a creat indignare peste Rin. Cancelarul Olaf Scholz a numit incidentul „inacceptabil”, scrie Le Figaro

Un videoclip viral care prezintă tineri petrecăreți cântând versuri rasiste pe insula Sylt, un loc de vacanță popular pentru înalta societate germană, a stârnit indignare în Germania , Olaf Scholz  numind-o vineri „bolnavicioasă”. Videoclipul care circulă pe rețelele de socializare arată un grup de tineri pe terasa unui bar cântând versurile „Germania pentru nemți, străinii afară” pe muzică populară de dans.

Unul dintre ei poate fi văzut și dând ceea ce pare a fi un salut hitlerist, care este interzis în Germania. „Astfel de sloganuri sunt îngrozitoare. Sunt inacceptabile”, a reacționat cancelarul Scholz pe contul său X.

Poliția a declarat că a deschis o anchetă cu privire la incident, care ar fi avut loc weekendul trecut la un bar numit Pony din orașul Kampen. Tinerii au cântat pe melodia „Love Always” a DJ-ului italian Gigi D'Agostino, pe care extremiștii de dreapta din Germania și-au scandat în repetate rânduri sloganurile în ultimele luni. Barul în cauză a lansat o declarație pe site-ul său și pe Instagram, spunând că a fost „profund șocat” de „acest comportament dezgustător” . „Ne distanțăm de toate formele de rasism și discriminare ”, a adăugat el.

„Rușinea Germaniei”

Managerul său a declarat vineri canalului de televiziune Die Welt că cinci suspecți au fost identificați și li s-a interzis intrarea. De asemenea, s-a angajat să nu mai cânte melodia în viitor și i-a sfătuit pe alți proprietari de bar să facă același lucru. Într-un interviu acordat grupului de presă Funke, ministrul de Interne Nancy Faeser, la rândul ei, a descris incidentul drept o „rușine pentru Germania”  denunțând o „normalizare” a rasismului. Partidul de extremă dreaptă AfD  a înregistrat o creștere puternică în sondaje din 2023, cu o linie politică radicală, naționalistă și etnică. Intențiile sale de vot s-au erodat recent din cauza unei succesiuni de scandaluri.

Sylt, situat la Marea Nordului, este o destinație populară de vacanță pentru germanii bogați. Ministrul de Finanțe Christian Lindner l-a ales în special pentru a-și sărbători nunta în 2022. Biletele pentru seara prezentată în videoclip costă 150 de euro, potrivit cotidianului Bild, care a publicat și o fotografie a barului cu mai multe Porsche parcate afară.

Alte stiri din Externe

Ultima oră