Stoltenberg: „Un dictat de pace impus de Moscova nu va fi acceptat”

19 Iun 2023
Stoltenberg: „Un dictat de pace impus de Moscova nu va fi acceptat”

Toți dorim ca acest război să se încheie, dar o pace dreaptă nu poate însemna înghețarea conflictului și acceptarea unui acord dictat de Rusia. Summitul NATO nu va invita în mod oficial Ucraina să se alăture alianței - a declarat luni secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, scrie Reuters.

Liderii NATO nu vor emite o invitație pentru Ucraina de a se alătura alianței la un summit de la Vilnius la mijlocul lunii iulie, a declarat luni secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

„La summitul de la Vilnius și în pregătirile pentru summit, nu discutăm să emitem o invitație oficială”, le-a spus el reporterilor după întâlnirea cu cancelarul german Olaf Scholz la Berlin, adăugând că liderii vor vorbi despre cum să se apropie Ucraina de NATO.

În același timp, Stoltenberg a avertizat împotriva acceptării unui conflict înghețat în Ucraina în schimbul încheierii războiului.

„Toți dorim ca acest război să se încheie, dar o pace dreaptă nu poate însemna înghețarea conflictului și acceptarea unui acord dictat de Rusia”, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră