„Știm cu toții că Rusia va pierde” declară Zelensky în fața Parlamentului britanic

08 Feb 2023
„Știm cu toții că Rusia va pierde” declară Zelensky în fața Parlamentului britanic

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a fost întâmpinat cu lungi aplauze din partea politicienilor în momentul sosirii la Westminster Hall pentru a ține un discurs în fața parlamentarilor britanici, scrie Le Parisien. Radiodifuzorul britanic Sky News scrie că Zelensky va fi primul lider străin care se va adresa parlamentarilor la Westminster Hall din 2012, când birmaneza Aung San Suu Kyi a făcut acest lucru.

„Sunt aici în fața ta în numele celor curajoși”, declară el în introducerea discursului. „Mulțumesc Marea Britanie!” 

„Gândim la fel, libertatea va învinge. Știm că Rusia va pierde. Știm cu adevărat că victoria va schimba lumea. Aceasta va fi o schimbare de care lumea are nevoie de mult timp”, spune Zelensky. 

„Marea Britanie mărșăluiește cu noi spre cea mai importantă victorie a timpului nostru. O victorie împotriva ideilor vechi”, se bucură el. „Pe viitor, orice agresor va ști ce îl așteaptă dacă va ataca ordinea internațională. (…) Orice agresor va fi învins”, avertizează președintele ucrainean.

„Am realizat deja lucruri remarcabile și trebuie să continuăm”, continuă Zelensky. „Este foarte important, ați fost printre puținii care ne-au ajutat chiar înainte de a începe invazia, așa cum va fi necesar în viitor pentru a preveni atacurile. Aceste ajutoare preventive trebuie menținute”, speră el. 

„Toți cei care amenință cu agresiune trebuie pedepsiți”, a spus președintele ucrainean.

„Cu G7, am creat o coaliție de valori”

„Trebuie să continuăm până când Rusia nu mai are posibilitatea de a finanța acest război”, insistă Zelensky. „Și cel mai important lucru este că odată cu G7 am creat o coaliție de valori. O coaliție care protejează în baza drepturilor”, a salutat liderul ucrainean. „Nu va mai exista o zonă gri, un loc în care viața umană nu are valoare”.

Zelensky solicită o jurisdicție specifică pentru a judeca crimele de război din Ucraina

„Propunem crearea unei instanțe speciale”, reiterează președintele ucrainean, propunere pe care a făcut-o deja de multe ori.

Volodymyr Zelensky îi îndeamnă pe aliații săi occidentali, inclusiv Marea Britanie, să-i furnizeze „armele necesare” pentru a opri invazia rusă.

Președintele ucrainean „a subliniat importanța ca Ucraina să primească armele necesare de la aliați pentru a opri ofensiva rusă și a elibera toate teritoriile ucrainene ocupate temporar”, indică președinția ucraineană într-un comunicat de presă, la finalul schimbului dintre cei doi lideri.

„Prețul de plătit pentru victorie”

„Răul este încă acolo, fiecare zi care ne desparte de victorie, plătim pentru asta cu morți, cu lacrimi”, insistă Zelensky. „Este prețul de plătit pentru victorie, viețile eroilor noștri pe care le pierdem în luptă. Ei merg la moarte în fiecare zi pentru a salva cât mai mulți dintre civilii noștri posibil”, a spus liderul ucrainean.

Zelensky vorbește despre viitoarea sa întâlnire cu Charles al III-lea

Președintele ucrainean vorbește despre un „moment special, în care îi voi exprima recunoștința pentru sprijinul acordat atunci când era încă prinț de Wales. Regele este un pilot de luptă al forțelor aeriene și în Ucraina astăzi orice pilot de luptă este un rege. »

„Ei fac imposibilul. Avem nevoie de avioane care să ne protejeze piloții care ne protejează. Sunt mândru de piloții noștri. Sunt mândru să vă prezint de la ei o cască a unuia dintre piloții noștri pe care este inscripționat „Avem libertate, dă-ne aripi pentru a o proteja”.

„Este imposibil să extragem complet răul din natura umană, dar este posibil să garantăm prin faptele și cuvintele noastre că cea mai bună parte a naturii va prevala. Iți multumesc pentru sprijin."

„Acum doi ani am plecat mulțumindu-ți pentru ceai, de data aceasta plec mulțumindu-ți pentru puternicele avioane britanice. Dumnezeu să binecuvânteze Marea Britanie, Trăiască regele, Slavă Ucrainei. »

Volodymyr Zelensky este aplaudat foarte mult timp de parlamentarii britanici.

Alte stiri din Externe

Ultima oră