Sprijinul UE pentru Ucraina a ajuns la 85 de miliarde de euro

02 Oct 2023
Sprijinul UE pentru Ucraina a ajuns la 85 de miliarde de euro

Suma totală a ajutorului acordat de Uniunea Europeană Ucrainei a ajuns la 85 de miliarde de euro, a declarat Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă și securitate, într-o conferință de presă în timpul vizitei sale la Kiev din 1 octombrie, potrivit postului public ucrainean, Suspilne, scrie KyivIndependent

Suma include 25 de miliarde de euro în ajutor militar și 60 de miliarde de euro în ajutor umanitar.

Borrell a adăugat că a avut „o întâlnire constructivă” cu recent numitul ministru al Apărării Rustem Umerov, în cadrul căreia au discutat despre nevoile militare urgente ale țării, precum muniția și pregătirea soldaților ucraineni.

"A fost o întâlnire pentru a identifica prioritățile cu ministrul apărării. Să-i spunem ce facem și ce putem face mai mult", a spus Borrell.

Cu o zi înainte, pe 30 septembrie, diplomatul șef al UE Borrell a vizitat orașul Odesa din sudul Ucrainei, despre care a spus că „ar trebui să fie în prima pagină pentru spiritul său cultural vibrant, dar marchează știrea ca țintă frecventă a războiului lui (Vladimir) Putin. ."

„UE este alături de Ucraina atât timp cât este nevoie”, a spus Borrell într-un videoclip înregistrat în Catedrala Spaso-Preobrazhensky din Odesa, care a fost grav avariată de o rachetă rusă în iulie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră