Soția unui candidat la prezidențiale, acuzată de fraudă din bani publici, fiind angajată fictiv la Parlament

01 Mar 2017
Soția unui candidat la prezidențiale, acuzată de fraudă din bani publici, fiind angajată fictiv la Parlament

Penelope Fillon, soţia candidatului partidului Republican la alegerile prezidențiale din Franța, Francois Fillon, a fost reţinută pentru audieri în ancheta privind salariul pe care l-ar fi încasat ilegal ca asistent al soțului, a anunţat Reuters.Informaţia a fost publicată de un reporter Mediapart pe contul său de Twitter. 

În ianuarie, publicaţia Canard Enchaîné a dezvăluit că soţia candidatului de centru-dreapta, Penelope Fillon, ar fi fost plătită timp de opt ani ca asistent parlamentar al lui Francois Fillon deşi nu a efectuat activităţile prevăzute în fişa postului.

Francois Fillon, candidatului partidului Republicanii în scrutinul prezidenţial francez, şi soţia sa, Penelope Fillon, au fost convocaţi de judecătorii de instrucţie pe data de 15, respectiv 18 martie, potrivit unor informaţii obţinute de publicaţia Le Figaro.

Din acest motiv, candidatul şi-a anulat, miercuri dimineaţă, vizita programată la Salonul de Agricultură.

Francois Fillon discută în această dimineaţă cu echipa sa de campanie, mesajul pe care îl va exprima în conferința de presă ce urmează s-o susțină în jurul prânzului.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră