Șeful armatei britanice neagă zvonurile despre sănătatea lui Vladimir Putin sau despre posibilitatea ca acesta să fie asasinat

17 Iul 2022
Șeful armatei britanice neagă zvonurile despre sănătatea lui Vladimir Putin sau despre posibilitatea ca acesta să fie asasinat

„Dimpotrivă, vedem un regim relativ stabil în Rusia”, a spus șeful armatei britanice Tony Radakin, într-un interviu acordat BBC, scrie SudOuest

Într-un interviu acordat BBC, șeful armatei britanice a vorbit despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin, războiul din Ucraina și o anchetă care acuză forțele speciale britanice de o gafă.

Șeful Statului Major al Apărării britanic, amiralul Tony Radakin a negat duminică zvonurile despre starea de sănătate a președintelui rus Vladimir Putin sau posibilitatea ca acesta să fie asasinat. 

„Cred că unele dintre comentariile despre el că nu este sănătos sau că ar putea fi ucis, ei bine, cred că este o iluzie”, a declarat Tony Radakin la BBC vineri într-un interviu publicat duminică. 

Zvonurile despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin, în vârstă de 70 de ani în octombrie, nu sunt verificate.

„Ca militari profesioniști, vedem un regim relativ stabil în Rusia, președintele Putin a reușit să înăbușe toată opoziția […] și nimeni din vârf nu are motivația să-l provoace. Potrivit acestuia, „provocarea pusă de Rusia va dura” potențial „zeci de ani în ceea ce privește amenințarea”, iar premierul care îi va urma lui Boris Johnson, care a demisionat, va trebui să fie conștient de faptul că Rusia este „cea mai mare amenințare” pentru Marea Britanie.

50.000 de soldați ruși au murit

Tony Radakin a declarat pentru BBC că armata ucraineană este „absolut” încrezătoare că va câștiga războiul declanșat de invadarea țării de către Rusia în februarie. Potrivit estimărilor armatei britanice, Rusia „și-a pierdut mai mult de 30% din eficacitatea luptei la sol”.

„Aceasta înseamnă că 50.000 de soldați ruși au murit sau au fost răniți în acest conflict, că aproape 1.700 de tancuri rusești au fost distruse, că aproape 4.000 de vehicule blindate aparținând Rusiei au fost distruse”, a spus Tony Radakin.

Tony Radakin a fost, de asemenea, chestionat cu privire la o investigație a BBC care a dezvăluit săptămâna aceasta că un comando al forțelor speciale britanice a ucis cel puțin 54 de persoane în circumstanțe suspecte în Afganistan, fapte ascunse de ierarhia lor. Poliția militară a stabilit deja că „nu s-a întâmplat nimic”, dar va reexamina problema dacă vor ieși la iveală noi dovezi concrete.

Alte stiri din Externe

Ultima oră