Schimb de focuri lângă Donald Trump: Serviciul Secret a deschis focul asupra unui bărbat înarmat cu un AK-47 aflat pe terenul de golf West Palm Beach

15 Sep 2024
Schimb de focuri lângă Donald Trump: Serviciul Secret a deschis focul asupra unui bărbat înarmat cu un AK-47 aflat pe terenul de golf West Palm Beach

Donald Trump a fost pus la adapost de către Serviciul Secret după ce agenții au zărit un bărbat înarmat cu un AK-47 în apropierea terenului său de golf și agenții au deschis focul, au declarat surse ale forțelor de ordine, scrie New York Post

Fostul președinte se afla pe terenul Trump International Golf Course West Palm Beach în acel moment, în jurul orei 14, duminică. Omul înarmat a fost depistat de o echipă de avans cu câteva găuri de golf înaintea lui Trump, au declarat sursele pentru New York Post.

Nu este clar dacă bărbatul era pe traseu sau în apropierea acestuia.

Un agent a deschis focul, trăgând de mai multe ori.

„Președintele Trump este în siguranță după împușcături în vecinătatea lui. Nu există alte detalii în acest moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Trump, Steven Cheung, duminică după-amiază.

Bărbatul a fost arestat ulterior de poliția locală pe autostrada.

Vine aproape exact la două luni după ce Thomas Matthew Crooks l -a împușcat pe Trump la un miting în Butler, Pennsylvania, pe 13 iulie, rănindu-l la ureche.

Senatorul Lindsey Graham a scris pe X  la câteva minute după ce a apărut vestea despre împușcătură pentru a-l lăuda pe fostul președinte pentru forța sa.

„Tocmai am vorbit cu președintele Trump. Este unul dintre cei mai puternici oameni pe care i-am cunoscut vreodată. Este bine dispus și este mai hotărât ca niciodată să ne salveze țara.”

Terenul de golf West Palm Beach se află la aproximativ cinci mile în interior de Mar-a-Lago, pe care Trump l-a numit „Casa Albă de iarnă”.

Serviciul Secret – care a fost criticat pe scară largă în urma tentativei de asasinat din iulie –  a scris pe X  că investighează un „incident de protecție” care îl implică pe fostul președinte, care a avut loc cu puțin înainte de ora 14:00.

Agenția a spus că coordonează investigația cu biroul șerifului din județul Palm Beach.

Alte stiri din Externe

Ultima oră