"Scaune goale" la masa de Craciun: urările lui Zelensky de sărbători

26 Dec 2022
"Scaune goale" la masa de Craciun: urările lui Zelensky de sărbători

Aceastea sunt primele sărbători de sfârșit de an în Ucraina de la începutul războiului început de ruși. Președintele ucrainean a subliniat în urările sale cât de special este acest Crăciun pentru oamenii țării, scrie BFMTV.

Crăciunul are „un gust amar” pentru ucraineni anul acesta. Aceasta este descrierea făcută de președintele ucrainean, Volodimir Zelensky, a sărbătorilor de sfârșit de an în timpul felicitărilor sale de Crăciun de sâmbătă seara. Într-adevăr, țara își petrece primele sarbatori cufundată într-un război cu Rusia care durează din februarie și acest 24 decembrie nu poate fi ca celelalte, a recunoscut sâmbătă președintele ucrainean.

Rusia a vizat infrastructura energetică în bombardamentele sale în Ucraina, ceea ce a dus la întreruperi regulate de curent în țară .

Herson lovit pe 24 decembrie

Zelensky a vorbit și despre „sirene de raid aerian”, precum și despre „împușcături și explozii” care punctează viața de zi cu zi a ucrainenilor, chiar și pe măsură ce se apropie Revelionul. Sâmbătă dimineața, o lovitură rusă în piața Herson a provocat cel puțin 10 morți și 55 de răniți, potrivit guvernatorului regiunii, Yaroslav Ianușevici.

În timp ce familiile din Europa, America de Nord și nu numai pregătesc cine festive, aveți un gând pentru Ucraina, care se luptă cu răul chiar acum”, a implorat ministrul ucrainean de externe Dmytro Kouleba pe Twitter.

„Dimineața, sâmbăta, Ajunul Crăciunului, centrul orașului. Acestea nu sunt instalații militare. Acesta nu este un război după reguli stabilite. Este teroare, este ucidere pentru a intimida”, a criticat președintele ucrainean Volodimir Zelensky pe rețelele de socializare.

Colinde de Crăciun „mai fericite ca niciodată”

Președintele ucrainean a ținut însă să fie încurajator în urările de Crăciun: „Vom cânta colinde - mai vesele ca niciodată - mai tare decât zgomotul unui generator. Vom auzi vocile și dorințele celor dragi - în inimile noastre - chiar dacă serviciile de comunicații și internetul sunt oprite”, a spus el în discursul său.

„Și chiar și în întuneric total, ne vom găsi, pentru a ne ține strâns. Și dacă nu este căldură, ne vom ține strâns pentru căldură”, a adăugat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră